CB Navàs, Monbus Igualada i CB Martorell ja coneixen el procés a seguir a l'EBA des de l'1 d'octubre

Els bagencs queden sols en un grup i els anoiencs i el conjunt del Baix Nord units en un altre un cop fets públics els calendaris de la competició

El CB Navàs acabarà la lliga a la pista de l'Es Castell

El CB Navàs acabarà la lliga a la pista de l'Es Castell / Oscar Bayona

Jordi Agut

Jordi Agut

Fins al cap de setmana de l'1 d'octubre els equips de casa nostra no començaran en seu camí a la Lliga EBA. Enguany només seran tres, després del descens a Superlliga del Tenea Esparreguera, i han quedat distribuïts d'una manera diferent a la de les últimes temporades als dos grups de la Conferència C. D'aquesta manera, el Monbus Igualada no estarà enguany amb el CB Navàs Viscola, com venia succeint, i se'n va al grup del CB Martorell, amb la qual cosa només hi haurà un derbi intercomarcal en aquest curs.

Serà al grup C-A, quan els igualadins i els martorellencs s'enfrontin el cap de setmana del 12 de novembre (possiblement el dia abans) a Les Comes i el del 25 de febrer al Pavelló Municipal d'Esports de Martorell.

El calendari del Monbus Igualada

El calendari del Monbus Igualada / Regió7

Els igualadins, que es van salvar pels pèls la temporada passada, arrencaran a la pista d'un dels tres equips aragonesos que tenen al grup, l'Azulejos Moncayo, o sigui, el filial del Casademont Saragossa. Els altres dos són el Cuarte de Huerva i l'Octavus d'Utebo. El primer duel a casa dels igualadins serà contra l'acabat de pujar SD Espanyol i acabaran a la pista del SESE.

Calendari del CB Martorell

Calendari del CB Martorell / Regió7

Pel que fa al CB Martorell, debuta a la pista del DM Group Mollet i el primer partit a casa serà contra el Quart gironí. Els martorellencs, que no van enllestir la salvació la temporada passada fins als darrers partits, tancaran la competició a una altra pista gironina, la del Salt, després d'haver-se acomiadat de l'afició davant de l'únic equip balear, el Golf d'Andratx.

Per la seva banda, el CB Navàs Viscola anirà sol al grup C-B, sense cap altre equip de les nostres comarques.

Calendari del CB Navàs Viscola

Calendari del CB Navàs Viscola / Regió7

L'arrencada serà exigent, a la pista del CB Vic, i el primer duel a casa serà contra un acabat de pujar, el CB Alpicat. L'adéu a la competició serà en un dels dos únics viatges a les Illes, a Es Castell, a Menorca. Abans s'haurà anat a Inca, ben aviat, en la tercera jornada. Els conjunts aragonesos del grup són l'Alfindén i El Olivar.

Grups de Lliga Catalana EBA

D'altra banda, els tres equips també coneixen els rivals en la primera fase de la Lliga Catalana EBA, que arrencarà el cap de setmana del 9 i 10 de setembre. El Navàs serà al grup 1, amb el Salt, el Montgat i el Mollet; el Martorell serà al 2, amb Barça B, Alpicat i Bisbal; finalment, l'Igualada serà al 4, amb Valls, Granollers i Castelldefels.