ATLETISME

Jan Díaz es classifica per les semifinals dels 110 m tanques a l'Europeu sub-20

El fruitosenc de l'Avinent Manresa bat la seva marca personal però el vent excessiu impedeix que s'homologui la marca; Martí Serra (perxa) i Aleix Camats (disc) no entren a les finals

Jan Díaz, després de la cursa d'aquesta tarda

Jan Díaz, després de la cursa d'aquesta tarda / FCA

Toni Mata i Riu

Toni Mata i Riu

El fruitosenc Jan Díaz correrà demà dimarts (16.09 h) la semifinal dels 110 metres tanques dels Campionats d'Europa sub-20, que se celebren a Jerusalem, en ser avui el millor atleta de la repesca en les sèries que han obert el foc d'aquesta disciplina. El corredor de l'Avinent Manresa va arribar a Jerusalem amb una millor marca de 13.84 i en la sessió inaugural del campionat l'ha rebaixat amb escreix, fent 13.69 i entrant quart de la seva cursa classificatòria tot i que ha tocat sis de les deu tanques disposades a la recta. El vent, però, ha estat superior al permès per homologar el registre (+2,3 m/s). No obstant això, d'entre els participants que no han acabat entre els tres primers de les sis sèries, el bagenc ha estat el millor juntament amb el txec Tomas Dvorak, i en la segona jornada tindrà l'oportunitat de rebaixar de nou la seva plusmarca si el vent no opina el contrari.

En el salt de perxa, els nuls han frustrat les esperances del també fruitosenc Martí Serra de ficar el cap a la final. Tot i que l'organització demanava uns exagerats 5.45 per accedir-hi, s'hi han classificats els vuit atletes que han franquejat 5.15. A partir d'aquí, s'han començat a repescar els que havien saltat 5.05, l'alçada superada pel saltador de l'Avinent, però en el seu cas el fet que l'intent bo ha estat el tercer l'ha penalitzat perquè el tall dels jutges s'ha establert en els que ho han fet a la primera o a la segona.

En el llançament de disc, Aleix Camats només ha fet vàlid un dels tres intents dels que ha disposat per passar a la final. La marca de tall era 57.80, i ell té 55.74, però avui s'ha quedat amb 53.22. L'olesà del CA Igualada Petromiralles s'ha quedat a menys d'un metre de l'objectiu, ja que la marca del darrer classificat per a la final ha estat 54.19.