Doblet de Jan Díaz, de l'Avinent, en els estatals d'atletisme sub-20 de Sòria

El santfruitosenc guanya l'or en 110 tanques i el bronze en longitud, dues modalitats en què s'encavalcaven els horaris, i serà a l'europeu en la primera

Jan Díaz, amb les dues medalles aconseguides gairebé alhora

Jan Díaz, amb les dues medalles aconseguides gairebé alhora / FCA

Jordi Agut

Jordi Agut

L'atleta santfruitosenc de l'Avinent Manresa Jan Díaz ha fet realitat aquest diumenge al matí a Sòria una fita a l'abast de molt pocs. Ja no només per haver guanyat un or i un bronze en el Campionat d'Espanya sub-20 i haver segellat el bitllet per als europeus de Jerusalem en la cursa, sinó per la manera com ho ha aconseguit. Díaz ha hagut de compaginar el concurs de salt de llargada, que començava a un quart d'onze del matí, amb les semifinals dels 110 tanques, que eren a les onze. Ha deixat de saltar, s'ha classificat, ha tornat al fosar i ha realitzat l'intent que li ha donat el bronze. Un cop aconseguit, pocs minuts després, ha guanyat l'or en les tanques, superant de més de tres dècimes la marca amb la qual arribava a Los Pajaritos

Anem a pams. L'or ha arribat en la prova en què tenia la segona millor marca dels participants abans d'arrencar el campionat, tot i que el numero 1, Daniel Castilla, del Pegasus, finalment no ha competit. En les semifinals, ha guanyat la seva sèrie amb 13.93, cinc centèsimes millor que el dia anterior. En la final, i ja amb el bronze de la llargada al coll, ha tornat a rebaixar el temps i ha acabat amb 13.84, per davant de Manuel Alonso, del Cueva de Nerja (13.98) i de David Vicente, del Playas (14.05).

Només dos salts vàlids

Molt més ajustat ha estat el bronze en llargada, concurs en el qual arribava amb la cinquena millor marca dels inscrits. Al final, dels quatre que tenia a davant només un l'ha superat, Tayb Loum, del Moncada, que ha estat segon amb 7.33. El sorprenent campió ha estat Pere Casanova, del CA Granollers, que enguany només havia saltat 7,06 metres i que se n'ha anat a 7,35.

Pel que fa a Díaz, entretingut amb les tanques, ha fet un nul en el primer salt, ha saltat 7,01 en el segon i ha hagut de passar del tercer i del quart per la incompatibilitat d'horaris. Ha tornat a fer nul en el cinquè i s'ho ha jugat tot en en el darrer, en què ha saltat 7,32 metres que l'han fet pujar al tercer lloc. Alegria, d'una banda, pel podi, i també certa ràbia per haver-se quedat a només tres centímetres de l'or.

La resta de la jornada matinal també ha dut una posició de finalista a l'Avinent Manresa. Ha estat en el martell, una disciplina que li està donant èxits últimament, en què ha estat vuitena amb 43,98 metres. El triomf ha correspost a Blanca Pereira, de l'Ourense, amb 54.94.