Aleix Camats dona l'estatal sub-20 de disc al CA Igualada Petromiralles

El discòbol anoienc, màxim favorit, venç amb facilitat en una bona tarda per als colors groc--i-negre a Sòria

Aleix Camats, amb la medalla d'or aconseguida a Sòria

Aleix Camats, amb la medalla d'or aconseguida a Sòria / FCA

Jordi Agut

Jordi Agut

El llançador de disc del CA Igualada Petromiralles-Aigua de Rigat, Aleix Camats, ha fet bons els pronòstics i ha guanyat la medalla d'or en els Campionats d'Espanya d'atletisme sub-20 que s'estan disputant aquest cap de setmana a Sòria. Camats, que repetirà presència en uns europeus, els que es disputaran a Jerusalem el mes que ve, ha fet un millor llançament de 52,25 metres. Ha estat l'últim, però hauria guanyat amb qualsevol dels cinc que han estat vàlids.

El segon lloc ha estat per a Víctor Hernández, del Playas de Castelló, amb 48,78 metres i el tercer lloc ha estat per al seu company d'equip Javier Cruz, amb 48,11. Camats ja era el màxim favorit perquè tenia la millor marca de l'any, mínima per viatjar a Israel.

Aquesta ha estat una tarda molt positiva per al CAI, ja que Carla Bisbal, gran favorita per guanyar diumenge els 800 metres, ha vençut la seva semifinal amb 2.13.24 i ha donat una bona sensació de cara a la final. Hauria estat rodona si Guim Morcillo, que ha estat quart en el llançament de javelina amb 58.77, hagués llançat 1 metre i 13 centímetres més, però és un gran resultat tenint en compte que arribava amb la setena millor marca.

A més, durant la tarda també s'han classificat Aleix Fuchs per a la final dels 100 metres, amb 10.92, i Jan Solà, en la dels 1.500, amb 3.58.32. Tots dos ho han fet per temps. Les males notícies han estat les eliminacions de Mathios Rodríguez, que ha estat quart de la seva sèrie dels 800 metres amb 1.54.53, i Pol Subirats, que al matí havia passat la primera ronda però que ha caigut en les semifinals dels 100, amb 11.22. A més, Núria Moix ha estat tretzena en el pes, amb 10.08.