El CE Manresa s’estrena a la pretemporada com a local amb el davanter Carlos Gilbert

La nova plantilla blanc-i-vermella dirigida per Xavi Corominas rep avui el filial del Girona FC a l’estadi del Congost a les 19.30 hores

Carlos Gilbert celebra amb dos companys el darrer gol que va marcar amb el filial de la UD Almeria | UD ALMERIA

Carlos Gilbert celebra amb dos companys el darrer gol que va marcar amb el filial de la UD Almeria | UD ALMERIA / LLUÍS CUBERES I MARTÍ. MANRESA

Després de classificar-se i jugar la final del prestigiós Torneig d’Històrics i la primera eliminatòria de la Copa Catalunya, la reconstruïda plantilla del CE Manresa disputarà, avui, el primer partit de pretemporada a l’estadi del Congost. Els jugadors de Xavi Corominas s’enfrontaran, a partir de les 19.30 hores, al Girona FC B (Tercera Divisió), una formació que es caracteritza per la qualitat de la seva proposta futbolística. El desè fitxatge del CE Manresa, el mitja punta Carlos Gilbert, podria debutar amb el conjunt bagenc.

La setmana passada, la prometedora actuació dels blanc-i-vermells al trofeu organitzat pel FC Martinenc va propiciar que els manresans haguessin d’afrontar un munt de partits en només set dies. En contraposició, aquesta setmana, el tècnic Xavi Corominas ha pogut desenvolupar cinc sessions preparatòries en les quals, a més d’incidir en la forma física dels futbolistes, «hem posat els fonaments del joc de l’equip tant en la fase defensiva com en l’ofensiva, a més de treballar com i quan hem de pressionar l’oponent per recuperar la pilota quan no la tinguem», detalla l’entrenador barceloní.

El duel contra els gironins obre una altra fase de la pretemporada frenètica en la qual el CE Manresa jugarà quatre partits de preparació en només vuit dies. Demà, dilluns, els blanc-i-vermells es desplaçaran a les instal·lacions del Royalverd Training Center de la Garrotxa per enfrontar-se a la UD Eivissa (Primera Divisió RFEF), a partir de les 18 hores. Dijous, visitarà l’estadi del Congost el CF la Pobla de Mafumet (Tercera Divisió) i, diumenge vinent, un altre equip d’aquesta mateixa categoria, la Fundació UE Tona.

Xavi Corominas aprofitarà el fet de disputar dos partits en menys de 24 hores per «configurar dues formacions inicials completament diferents. Els futbolistes que hi figurin haurien d’acumular seixanta minuts de joc abans de ser substituïts». El tècnic podrà comptar amb tots els jugadors, amb una excepció. El davanter Noah Baffoe va tenir una ruptura fibril·lar de tres centímetres als músculs isquiotibials de la cama esquerra durant la disputa de la semifinal del Torneig d’Històrics que, lògicament, encara no ha cicatritzat.

Gilbert completa la línia ofensiva

El Centre d’Esports Manresa va anunciar, ahir, una nova incorporació, la desena per afrontar aquest exercici, el mitja punta Carlos Gilbert (UD Almeria B). El barceloní, de 24 anys, va completar la seva etapa formativa al RCD Espanyol. La temporada 2018-19, el club espanyolista el va cedir, primer, a la Unió Atlètica d’Horta i, després, a la UE Cornellà (Segona Divisió B). El curs esportiu 2019-20 el mitja punta va militar al RCD Mallorca B (Tercera Divisió). Les seves bones prestacions (10 gols) van propiciar el seu fitxatge per la SCR Peña Deportiva (Segona Divisió B). Els dos darrers exercicis, Carlos Gilbert ha estat titular indiscutible a la UD Almeria B (Tercera Divisió). La seva primera temporada al conjunt andalús va ser especialment reeixida. El mitja punta va marcar 16 gols en 32 partits jugats. Xavi Corominas exposa que «Carlos Gilbert també pot jugar per ambdues bandes de l’atac». «El barceloní destaca per la seva capacitat de desequilibri en l’u contra u, pel seu mortífer xut amb el peu esquerre i pel seu compromís en defensa», assenyala.