El Baxi comença els entrenaments amb la plantilla incompleta

Els de Pedro Martínez engenguen amb dos jugadors de prova que reforcen un equip amb absències

Jonas Zohore i Nikola Jovanovic, avui, al parquet del Nou Congost

Jonas Zohore i Nikola Jovanovic, avui, al parquet del Nou Congost / Twitter: @BasquetManresa

El Baxi Manresa comença avui a preparar la temporada 2023/24 amb cinc jugadors del primer equip, dos reforços temporals i un parell de jugadors del planter. L’equip dirigit per Pedro Martínez, de moment, no pot comptar amb Devin Robinson, que va ser pare tot just fa una setmana, o amb Brandon Taylor, el primer fitxatge dels manresans aquest mercat.

D’entre els jugadors amb contracte vigent amb el club, han començat a fer sessions de gimnàs i algun exercici sobre el parquet Dani Garcia, Dani Pérez, Guillem Jou, Martinas Geben i Musa Sagnia. A ells, se’ls sumen dos joves talents manresans: Toni Naspler, que l’any passat jugava cedit al CB Zamora de LEB Plata, on va signar 6.8 punts, 2.5 rebots i 3.6 assistències; i Paul Ater, que comença la darrera temporada com a júnior al club, i que l’any passat va tenir una mitjana 16 punts en 27 minuts per partit a Preferent A. Tots ells, a excepció del júnior, van passar l’examen medicoesportiu, ahir, al CIMETIR.

A més dels jugadors vinculats al Bàsquet Manresa, el club ha confirmat la presència de dos jugadors de prova que reforcen l’equip, però que de moment no són fitxatges: Nikola Jovanovic i Jonas Zohore, de 2,11 i 2,10 metres respectivament. Perfils, que conjuguen amb les necessitats del club per tancar la incorporació d’un jugador interior que doni descans a Geben en la posició de pivot.

La setmana vinent, el club té previst presentar l’equip. D’entre les principals baixes momentànies, destaquen, a més de la de Robinson i Taylor, la dels internacionals Brancou Badio i Travante Williams, que es troben disputant el preolímpic. El primer, encara no se sap quan tornarà al Nou Congost, perquè la seva selecció juga avui, i encara que perdin han passat la fase de grups que els emparellava amb Nigèria i Mali. 

La selecció portuguesa on juga Travante Williams, el darrer fitxatge de l’equip manresà, va caure per 65-78 davant Polònia. L’escorta del Baxi va anotar 6 punts, va capturar 3 rebots i va repartir 3 assistències, però no va poder fer res per evitar l’eliminació del seu combinat nacional. Portugal ha quedat tercera de grup, superada per Bòsnia i Hercegovina i la selecció polonesa. A més, el club va compartir ahir al migdia un vídeo on es podien veure les millors accions del jugador a l’Sporting de Portugal precedit d’un missatge de Williams on expressava les seves ganes de venir a jugar al Nou Congost.

Un altre dels compromesos amb el seu combinat nacional és Marcis Steinbergs, que pren part en els partits preparatoris del Mundial amb la selecció letona. De moment no consta com a seleccionat per a jugar-lo, i quedaria lliure el dimarts 22 d’agost.