HOQUEI PATINS

L'OK Lliga femenina té un nou calendari

La indefinició sobre la disputa de l'Europeu de seleccions obliga la federació espanyola a refer l'agenda de la lliga i l'Igualada debutarà al setembre rebent l'Alcobendas

Imatge d'un partit de l'Igualada Femení de la temporada passada

Imatge d'un partit de l'Igualada Femení de la temporada passada / OSCAR BAYONA

Redacció

El desori que sovint governa el món de l'hoquei patins, amb les federacions com a culpables, ha tocat de ple l'OK Lliga Iberdrola femenina, que es publicita segurament amb raó com la millor del món. La falta de definició sobre la celebració del Campionat d'Europa de seleccions nacionals -a hores d'ara no té seu ni dates- ha motivat la Federació Espanyola de patinatge a refer el calendari de la lliga 23-24, que es va donar a conèixer fa unes setmanes.

"És trist que a aquestes alçades no s'hagi celebrat l'Europeu i perjudiqui la millor lliga del món", ha afirmat Jordi Besa, president de l'Igualada Femení. I ha afegit que "els campionats europeus de nacions s'han de celebrar entre temporades, en època estival per facilitar que països amb menys tradició i recursos pugin apuntar-s'hi i donar-li més visibilitat i prestigi".

Segons el nou calendari, les igualadines debutaran una setmana abans que ho faci la lliga masculina, concretament el cap de setmana del 23 i 24 de setembre rebent l'Alcobendas. És a dir, quinze dies abans del que estava previst. L'ens federatiu dona per bones les vuit primeres jornades però no dona per tancat el nou calendari del tot, ja que queda pendent de la celebració de l'esmentat Campionat d'Europa.

En una circular enviada als clubs, la federació estatal assegura que "donades les circumstàncies d'indefinició, per diversos motius, de poder concretar a dia d'avui el calendari del campionat d'Europa de seleccions nacionals femení, i en les dates en les que ens trobem, ens veuem en la necessitat, de forma definitiva, de publicar el calendari del campionat 23-24 ajustat a les circumtàncies actuals, ja que quan el calendari es va publicar a l'assemblea l'Europeu estava previst per al juliol del 2023. Per això, la data de les primeres vuit jornades queden definides en aquest nou calendari.

En aquestes vuit primeres jornades, l'Igualada viatjarà a la Corunya, Las Rozas i Gijón

"Ens hi haurem d'adaptar perquè afecta tots els equips, però és una llàstima que aquestes temes afectin la millor lliga del món", ha indicat l'entrenador Jordi Mier en declaracions a Ràdio Igualada.

Nou programa de partits

Nou programa de partits / IGUALADA FEMENÍ