FUTBOL/PRETEMPORADA

El CE Manresa ratifica el seu creixement amb una victòria (3-0)

El conjunt blanc-i-vermell va signar el quart triomf de la pretemporada contra l’Inter Club d’Escaldes i va evidenciar la seva progressió

El navarclí Nil Garrido va marcar el segon gol blanc-i-vermell i va excel·lir jugant de mitja punta i de mig centre / JORDI BIEL

Quarta victòria blanc-i-vermella en els partits de preparació per tancar de forma reeixida la pretemporada del conjunt dirigit per Xavi Corominas. El Centre d’Esports Manresa va golejar ahir l’andorrà Inter Club d’Escaldes (3 a 0), el guanyador de tres de les últimes quatre edicions de la Primera Divisió del país dels Pirineus, i va oferir una de les millors versions de l’estiu just una setmana abans d’afrontar el primer partit de lliga corresponent al grup 3r de la Segona Divisió RFEF al feu de l’Atlètic Saguntí.

Els manresans van corroborar la seva progressió i, per primera vegada, van palesar que poden assumir la possessió de la pilota i sotmetre l’oponent a través del joc combinatiu. A més, gràcies a la pressió i a una notable interpretació de l’ocupació dels espais en fase defensiva, van pispar un munt d’esfèriques als jugadors de l’Inter Club d’Escaldes que van ser la gènesi d’algunes de les millors ocasions de gol dels bagencs.

Xavi Corominas va presentar un onze inicial molt similar a aquell que alinearà, el proper cap de setmana, al Nou Camp de Morvedre. El barceloní va sorprendre en situar el navarclí Nil Garrido com a mitja punta. Marc Cuello va ser el mig centre defensiu que va fer parella amb Marc Martínez.

Tot i que quan només s’havien consumit 63 segons de l’enfrontament, una pilota recuperada va habilitar Álex Pachón per rematar des de l’interior de l’àrea de penal prop de la base del pal dret de la porteria andorrana, l’Inter Club Escaldes va evidenciar la qualitat dels seus futbolistes i va assumir la possessió de la pilota en el tram inicial del duel. Els amfitrions van revertir la situació transcorreguts sis minuts de joc i van dominar el seu oponent fins al minut 27. Les intencionades rematades d’Àlex Iglesias (min 7) i Álex Pachón (min 15) van ser el preludi de la primera oportunitat blanc-i-vermella. Una pilota recuperada per Marc Cuello va propiciar la canonada rasa des de la frontal de l’àrea de penal d’Alex Pachón que el porter andorrà Jesús Coca va refusar amb moltes dificultats (min 21).

Els jugadors entrenats per Otger Canal van equilibrar el percentatge de possessió de la pilota durant el darrer quart d’hora del primer període, però una paret entre Álex Pachón i Nil Garrido va permetre l’esparreguerí etzibar una gardela que va obligar altra vegada Jesús Coca a lluir-se (min 42).

A la represa, el CE Manresa va recuperar el domini del tempo del partit liderat per l’incisiu i clarivident Enric Baquero. Una duríssima falta del davanter Sascha Andreu sobre el mitja punta va comportar l’expulsió del futbolista de l’Inter Club d’Escaldes per doble targeta groga (min 50).

Els blanc-i-vermells van prémer l’accelerador ofensiu i Tom Diawara va culminar una incursió com a extrem esquerre amb una centrada rasa enrere que Àlex Iglesias va deixar passar. La intel·ligent acció del lateral va habilitar Enric Baquero per esbotzar la defensa visitant i batre Jesús Coca amb una inapel·lable rematada rasa i creuada (min 53). Quatre minuts després, una altra acció per l’esquerra de Tom Diawara va precedir la canonada de Nil Garrido que va sentenciar el guanyador de l’enfrontament (2 a 0).

La resta del segon període va ser un monòleg dels manresans. No endebades, en aquest acte, els jugadors de Xavi Corominas van generar set ocasions de gol i nou accions de perill. Álex Sánchez va aprofitar una greu errada d’Ángel de la Torre per establir el marcador definitiu (min 80).

El CE Manresa tanca la pretemporada amb un balanç de quatre victòries, cinc empats i una derrota. En els deu partits que ha disputat, el conjunt blanc-i-vermell ha materialitzat onze gols i només n'ha encaixat sis.

La presentació de la plantilla blanc-i-vermella va precedir la disputa del duel

La presentació de la plantilla blanc-i-vermella va precedir la disputa del duel / JORDI BIEL

LA FITXA TÈCNICA.

CE MANRESA (Sistema de joc: 4-2-3-1). Òscar Pulido (Marc Vázquez min 72); Dani Reina, Moha (Antonio Bioque min 72), Nacho Pastor (Yeray Izquierdo min 64), Àlex Iglesias (David Pons min 64);Marc Cuello (Enric Baquero min 46), Marc Martínez (Álex Sánchez min 64); Omar Ouhdadi, Nil Garrido, Tom Diawara (Carlos Gilbert min 64); i Álex Pachón (Javi López Min 64).

INTER CLUB D’ESCALDES (Sistema de joc: 4-4-2). Jesús Coca; Adrià Gallego (Chus Bueno min 46), Cristian Chete González (Rául Mihai Feher min 46), Javi Duro, Iván de Nova (Adrià Coisais min 46); Marc Caballé, Víctor Viti Martínez (Cristian Chete González min 64), Martí Riverola (Jean Luc Assoubre min 64), Domingo Berlanga (Ángel de la Torre min 46); Sascha Andreu i Abel Algañaraz (Adrià Regalo min 64).

ÀRBITRE. Jordi Serradelarca Serra (Delegació d’Osona), auxiliat per Guillem Batlle Capa i David Caro Gallardo. Va excloure per doble amonestació l’andorrà Sascha Andreu (minuts 42 i 50).

GOLS. 1-0 Enric Baquero min 53, 2-0 Nil Garrido min 57 i 3-0 Álex Sánchez min 66.

ESTADI. Estadi del Congost. 165 espectadors.