La Vuelta torna a Manresa passada per aigua i amb estelades entre el públic

Els ciclistes han rebut el caliu del públic bagenc a les vil·les de Mura, Talamanca, Navarcles, Sant Fruitós i Sant Salvador

La segona etapa de la volta ciclista a Espanya h aportat a la ciutat de Manresa alguns dels millors corredors de l’escena mundial. Un migdia passat per aigua, no ha impedit que l’afició manresana sortís al carrer per animar el pilot de ciclistes que venia de coronar el coll d’Estenalles. Les estelades també han ocupat un espai protagonista als carrers manresans.

Estrelles com Remco Evenepoel, Jonas Vingegaard i Primoz Roglic han sentit el caliu del públic manresà, que una hora abans del pas de la cursa, ha pogut endur-se a casa regals dels patrocinadors de la prova. La caravana ha deixat a Manresa gorres, tapacolls, pilotes de platja i caramels. El més sol·licitat, però, han estat els bidons, on es teixia una tupida cua cada vegada que s’obria una caixa amb noves existències. Un espectacle ha fet de la zona de Crist Rei un mercat ambulant improvisat, on la desfilada de seguidors intentava endur-se tot el que els entrés a la bossa.

Una hora abans que passessin els ciclistes, les vies per on havia de circular l’etapa ja estaven tallades. L’afició començava a treure el cap i buscar una bona posició per a veure passar els ciclistes. Semblava que la pluja donaria un petit respir, i així ha estat. Quan els primers cotxes de servei dels equips entraven a la ciutat, a primer fila ja no s’hi cabia. Ha estat aleshores quan les estelades, com havien demanat l’ANC i Òmnium, han començat a fer acte de presència. No s’escoltaven sorolloses consignes, però les banderes independentistes donaven color a un migdia gris a la ciutat de Manresa.

Un primer grup escapat de cinc ciclistes encenia el públic. Un parell de minuts després, els aspirants a vestir-se amb el mallot vermell a Madrid, formaven un pilot poc convencional. Venien les estrelles, i el públic responia al seu nivell. Se’ls va poder veure escassos segons, però prou per a identificar-los. Tan aviat com els ciclistes han desaparegut, la munió de públic s'ha desfet i ràpidament la circulació viària manresana ha tornat a la normalitat. Demà (13.15 h) la tercera etapa de la Vuelta sortirà de Súria i acabarà a l’estació andorrana d’Arinsal.

Subscriu-te per seguir llegint