Afectacions a Súria de cara a l'inici de la tercera etapa de 'La Vuelta'

El consistori fa públics els talls i restriccions de circulació, que començaran diumenge

Arribada de ciclistes a 'La Vuelta' a Igualada l'any 2019

Arribada de ciclistes a 'La Vuelta' a Igualada l'any 2019 / ARXIU/MIREIA ARSO

Redacció

Súria serà una de les vint-i-una poblacions encarregades de donar sortida a una de les etapes de 'La Vuelta', la tercera i última gran ronda ciclista d'aquesta temporada, després del Giro d'Itàlia i el Tour de França. La població bagenca encetarà la tercera etapa de la cursa, que començarà a la cruïlla de la carretera de Manresa i la carretera de Balsareny a les 13.15 h. El recorregut constarà de 158,5 quilòmetres, passarà per Solsona, Oliana, Coll de Nargó i Organyà, i acabarà amb l'ascensió a l'estació d'Arinsal, a Andorra.

La població bagenca encetarà la tercera etapa de la cursa, que començarà a la cruïlla de la carretera de Manresa i la carretera de Balsareny a les 13.15 h. El recorregut constarà de 158,5 quilòmetres, passarà per Solsona, Oliana, Coll de Nargó i Organyà, i acabarà amb l'ascensió a l'estació d'Arinsal, a Andorra.

Plànol de les afectacions pel pas de 'La Vuelta' 2023 a Súria

Plànol de les afectacions pel pas de 'La Vuelta' 2023 a Súria / Ajuntament de Súria

El centre operatiu s'instal·larà al Rieral del Tordell, des d'on podran entrar les persones acreditades i on es farà el control de signatures dels ciclistes, a partir de les 12.10 h. Per aquest motiu, des del diumenge ja hi ha restriccions pel que fa a l'estacionament al Rieral de Tordell, als pàrquings de l'entorn de la carretera de la Mina i el pàrquing de Cal Reguant. Aquestes condicions es mantindran fins aquesta tarda.

Els talls de trànsit s'han començat a produir a les 7 del matí, afectant la carretera de Manresa i la de Balsareny. De la primera, es veu afectat el tram que compren des de la rotonda sud fins a la cruïlla amb la carretera de Balsareny; en el cas de la segona, s'ha tallat el tram de la carretera de Manresa fins a l'encreuament de les escoles. Les restriccions es mantindran fins a la tarda, no ha transcendit quina hora. La travessia principal de la població romandrà tancada durant el pas dels ciclistes.

ICL permetrà que es pugui circular per a l'interior de les seves instal·lacions mentre estiguin tallades les vies habituals per accedir a la vila bagenca.

El consistori recomana l'ús dels aparcaments del barri de Santa Maria a tots els assistents a l'inici de la prova que s'acostin a Súria utilitzant el vehicle particular. Durant tot el dia no hi haurà servei de Guagua, i la companya Alsa també ha anunciat la suspensió dels trajectes amb aturada habitual a Súria.