Futbol

Guardiola és escollit millor entrenador per la UEFA i Aitana rep el guardó a millor jugadora

La centrecampista del Barça i la millor preparadora, la neerlandesa Sarina Wiegman, fan un discurs reinvindicatiu arran del cas Rubiales

Pep Guardiola, millor entrenador de l'any, segons la UEFA

Pep Guardiola, millor entrenador de l'any, segons la UEFA / Arxiu/Sergio Pérez/Reuters

Jordi Agut

Jordi Agut

El tècnic santpedorenc del Manchester City Pep Guardiola ha estat escollit a Montecarlo millor entrenador de la temporada passada per part de la UEFA. Guardiola, que va ser operat de l'esquena fa uns dies i no ha assistit a recollir el guardó, s'ha imposat en les votacions als italians Simone Inzaghi (Inter) i Luciano Spalletti (Nàpols). El triplet aconseguit pel Manchester City i, sobretot, el títol de la Lliga de Campions han estat decisius en la votació.

El Barça ha estat premiat també en la gala amb el guardó a millor jugadora per a Aitana Bonmatí, que ha superat la madridista Olga Carmona i Samantha Kerr, del Chelsea. Aitana, a més d'agrair el premi, ha fet un discurs reivindicatiu arran de tota el que s'està vivint pel cas Rubiales. La centrecampista de Sant Pere de Ribes ha dit que "no podem permetre que hi hagi abús de poder en una relació laboral" i ha recordat la seva companya Jennifer Hermoso. Ha finalitzat adreçant-se a les dones que pateixen la situació en dir que "estem amb vosaltres, espero que seguim treballant perquè la societat millori".

Aitana també ha agraït les paraules de la neerlandesa Sarina Wiegman, seleccionadora anglesa i, segons la UEFA, millor entrenadora de l'any per davant del blaugrana Jonatan Giráldez i del seleccionador espanyol Jorge Vilda. Wiegman havia dit, minuts abans, que "tots sabem què està passant amb la selecció espanyola. Em fa mal, com a entrenadora, com a mare de dues nenes, com a esposa i com a ésser humà. El nostre esport ha crescut molt, però encara cal créixer molt en la societat. Vull dedicar aquest premi a l'equip espanyol, que va jugar un gran futbol en el Mundial, i que tothom va gaudir. Aquest equip mereix celebrar-ho i que se l'escolti".

Finalment, el premi al millor jugador de la UEFA ha estat, sorprenentment, per al davanter noruec del Manchester City Erling Haaland, que s'ha imposat a Leo Messi i al seu company d'equip Kevin de Bruyne.