Futbol/Lliga de Campions

El Barça jugarà la primera ronda de la Champions en un grup molt assequible

El Porto, el Xakhtar Donetsk i l'Anvers seran els rivals dels blaugrana, que tenen poca excusa per arribar a vuitens de final

Joe Cole, exjugador del Chelsea, amb el paper de l'Anvers, el tercer rival del Barça a la Champions

Joe Cole, exjugador del Chelsea, amb el paper de l'Anvers, el tercer rival del Barça a la Champions / Guillaume Horcajuelo/EFE

Jordi Agut

Jordi Agut

El Barça ho tindrà fàcil per arribar, per primer cop des del 2021, als vuitens de final de la Lliga de Campions. El Porto, el Xakhtar Donetsk i l'Anvers seran els seus rivals en la primera fase, segons el sorteig que s'ha fet aquest dijous a la tarda a Montecarlo. El conjunt de Xavi ho té, a més, tot a favor per ser primer de grup contra tres adversaris que no haurien de presentar gaire dificultats. D'aquesta manera, deixa enrere la mala sort de les dues últimes temporades.

El Porto sembla que hagi de ser l'adversari més potent, tot i que ha estat superat pel Benfica els darrers anys. A les seves files hi ha el centrecampista Nico González, cedit pel Barça, i compta encara amb el central Pepe, ex del Reial Madrid. Enguany ja ha perdut la final de la Supercopa portuguesa contra el seu rival benfiquista.

Pel que fa al Xakhtar, l'equip s'ha debilitat per la guerra d'Ucraïna i, a més, jugarà els seus partits de local lluny del seu país, en concret a la ciutat alemanya d'Hamburg. En les últimes setmanes ha repescat el central Txigrinski, que va actuar al Barça de Guardiola, tot i que no hauria de representar cap dificultat.

El tercer és l'Anvers, un conjunt que debutarà a la Champions i que no jugava la Copa d'Europa des que el Madrid el va eliminar de la competició el 1957 per un parcial de 8-1. Té un exjugador del Barça, el neerlandès Van Bommel, com a entrenador i s'ha classificat després de deixar fora l'AEK Atenes en la ronda prèvia.

Fàcil per al Madrid i l'Atlètic i no tant per a la resta

En la resta de grups, el Reial Madrid també ha tingut sort i ha quedat enquadrat al grup C, amb el Nàpols, el Braga i l'Unión Berlín. Italians i alemanys són els més potents, però no haurien de superar els blancs. L'Atlètic de Madrid ha anat al grup E, amb el Feyenoord, la Lazio i el Celtic de Glasgow. Els transalpins també semblen els més complicats.

En canvi, els altres dos conjunts de la lliga espanyola no han tingut tanta fortuna. El Sevilla s'enfrontarà a l'Arsenal, el PSV Eindhoven i el Lens al grup B i la Reial Societat, al Benfica, l'Inter de Milà i el Salzburg, en el grup D. Tots dos són grups complexos, però no tant com el grup F, amb el París Saint-Germain, el Borussia Dortmund, el Milan i el Newcastle.

Grups de la primera fase

Grup A: Bayern Munic, Manchester United, Copenhaguen i Galatasaray

Grup B: Sevilla, Arsenal, PSV Eindhoven i Lens

Grup C: Nàpols, Reial Madrid, Braga i Union Berlín

Grup D: Benfica, Inter de Milà, Salzburg i Reial Societat

Grup E: Feyenoord, At. Madrid, Lazio i Celtic

Grup F: París Saint-Germain, Borussia Dortmund, Milan i Newcastle

Grup G: Manchester City, RB Leipzig, Estrella Roja i Young Boys

Grup H: FC Barcelona, FC Porto, Xakhtar Donetsk i Royal Anvers