Poliesportiu

Thierno Diallo, millor esportista manresà per tercer cop

El gimnasta de l'Egiba supera l'atleta de l'Avinent Meritxell Soler i la seva companya Laia Font i s'endú el premi absolut de la 52a edició de la Nit de l'Esportista

Redacció

El gimnasta del Club Egiba Thierno Boubacar Diallo ha guanyat per tercera vegada el premi a millor esportista manresà de l'any, en la gala de la 52a edició de la Nit de l'Esportista de la capital del Bages, que s'ha fet aquest dijous a la tarda al teatre Kursaal.

Diallo, guanyador el 2019 i el 2021, ha fet valer els mèrits, sobretot, de la tercera posició en paral·leles al Campionat d'Europa que es va celebrar l'abril a Antalya, a part dels seus títols estatals i bones actuacions internacionals. És la sisena vegada que un gimnasta s'imposa a la Nit, després de les dues victòries anteriors de Diallo, les dues d'Andreu Vivó (1999 i 2000) i la d'Elena Vers, el 1990.

La Nit ha deparat els següents premis i reconeixements.

Premiats

MILLOR ESPORTISTA (CATEGORIA ABSOLUTA)

1r. Thierno Boubacar Diallo (gimnàstica artística); 2a. Meritxell Soler (atletisme); 3a. Laia Font (gimnàstica artística). Finalistes:Mar Juárez, Laura Bou i Manel Deli (atletisme), Lorena Medina i Carla Font (gimnàstica artística), Núria Tarragó (curses de muntanya), Guillem Pascual i Diandra-Aniela Illes (ball esportista), Mireia Pradell (natació), Noah Baffoe (futbol), Gerard Farrés (automobilisme), Mireia Badia (motociclisme), Dani Pérez i Guillem Jou (bàsquet) i Asís Boukhress (futbol sala).

PREMI BAGES (TROFEU MANEL ESTIARTE)

Pere Marsinyach (expatinador artístic)

MILLOR ESPORTISTA JOVE

1a. Jan Díaz (atletisme);2a. Meritxell Ferré (natació artística);3r. Aitor Gómez i Álvaro Giráldez (gimnàstica artística) i Guillem Lozano (judo) Finalistes:Adrián Sedano, David Pérez, Martí Serra i Ona Bonet (atletisme), Daniel Ficola i Tatiana González (ball esportiu), Gerard Fernández, Llibert Font, Lucas Sánchez iPol Saló (bàsquet), Sergi Palma (beisbol), Kautar Azraf (futbol), Brahim Houdane, Èric Lopezosa, Marçal Gómez, Maria Gonfaus, Oriol Morros i Pau Jiménez (futbol sala), Maria Comallonga, Adan Castell, Adrià Ruiz, Leo Díaz, Liam Palet, Martí Juanola, Paul Alberch i Pau Sucias (gimnàstica artística), Luca de Palma (judo), Èlia Descals (natació artística)

ESPORTISTA VETERÀ O MÀSTER

Montse Prat (atletisme)

CATEGORIA ESCOLAR (PREMI ANDREU VIVÓ)

Neus Parcerisas

CATEGORIA SPECIAL OLYMPIC

Jenny Cabanillas (futbol)

CATEGORIA PARALÍMPIC

Albert Guàrdia (escalada)

PREMI AL PATROCINI

Covisa (futbol sala)

MILLOR EQUIP ABSOLUT (Premi Vicenç Comas)

Avinent

MILLOR ENTITAT (Premi AE La Salle Manresa)

Club Manresa Futbol Sala

MILLOR EQUIP ABSOLUT (Premi Vicenç Comas)

Egiba Team

MILLOR ENTRENADOR (Premi Josep M. Montfort)

Carla Fargas (waterpolo)

MILLOR DIRECTIU

Francisco Álvarez Cayuela (PIPuig)

PREMI JOSEP MARIA PINTÓ (DEDICACIÓ ESPECIAL)

Maria Alba Martí (atletisme)

PREMI JUTGE ÀRBITRE (Premi Rafael Vilaseca Arroyo)

Anna Garcia Ribas (natació)

PREMI ESPECIAL DEL JURAT (Premi Josep Vila i Valldaura)

Escacs Catalònia (75è aniversari)

RECONEIXEMENT

Ferran Costa (futbol)

(NOTÍCIA EN CONSTRUCCIÓ)