Futbol/Lliga de Nacions femenina

La selecció espanyola femenina es reivindica amb un triomf de penal en el descompte (2-3)

Les jugadores de l'equip que encara entrena Montse Tomé han portat polseres amb el lema #SeAcabó i han rebut el suport de les rivals sueques

Sueques i espanyoles han reivindicat els drets de les esportistes femenines

Sueques i espanyoles han reivindicat els drets de les esportistes femenines / Juan Carlos Cárdenas/EFE

Jordi Agut

Jordi Agut

La selecció espanyola femenina de futbol, vigent campiona del món, s'ha reivindicat després d'una setmana de polèmica i de reunions federatives amb una victòria per 2-3 contra la número del rànquing mundial, un conjunt suec a qui també va derrotar en les semifinals de la Copa del Món. El conjunt que, per ara, dirigeix Montse Tomé s'ha endut els tres punts gràcies a un penal en l'últim minut del temps de descompte transformat per la mallorquina del Barça Mariona Caldentey.

Abans, s'esperava algun tipus d'acte respecte tota la polèmica que ha envoltat el cas Rubiales i les seves conseqüències. Les jugadores espanyoles han portat una polsera amb el lema que s'ha fet viral #SeAcabó. L'han mostrat quan han fet la foto d'equip i també quan han posat amb les integrants de la selecció sueca, amb una pancarta amb la mateixa frase i el subtítol "La nostra lluita és la lluita global".

Remuntant un gol

En la primera alineació de Tomé hi havia dues jugadores que no van ser presents al Mundial, la central Laia Aleixandri i la davantera Lucía García. També hi era Athenea del Castillo, l'extrem del Reial Madrid que no es va mostrar favorable a la idea de no anar a la selecció com sí que volia fer la majoria de les seves companyes. La pressió sueca dels primers minuts ha estat forta i, en una acció a pilota parada, la central del Bayern de Munic Magdalena Eriksson ha rematat tota sola de cap a l'àrea petita i ha batut Cata Coll.

Però Espanya ha tornat a entrar al partit, en part perquè les escandinaves s'han endarrerit i també perquè hi ha ajudat la portera Musovic. S'ha empassat un xut d'Athenea des de molt lluny amb una mala intervenció i l'empat ha pujat al marcador de Göteborg.

Les espanyoles han dominat ja tota la segona meitat, amb l'empat al sarró i sabent que podien anar a buscar una victòria important en un grup de la Lliga de Nacions que completen Suïssa i Itàlia, dues seleccions inferiors a Suècia. El torneig atorga dues places per als Jocs de París. Tomé ha fet entrar la jugadora de l'Atlètic de Madrid Eva Navarro, qui ha aprofitat una passada d'Abelleira per batre Musovic d'un gran xut. Però tot seguit, la defensa espanyola ha blocat una bona arribada de Blackstenius, però les mitges no han seguit i Hurtig ha anotat l'empat. Semblava que seria definitiu, però en el descompte Ilestedt, que ha estat expulsada, ha agafat Amaiur i Mariona ha transformat la pena màxima.

SUÈCIA: Musovic, Björn (Sembrant min 65), Ilestedt, Eriksson, Andersson, Asllani (Janogy min 77), Angeldal (Bennison min 65), Rubensson, Kaneryd (Jakobsson min 65), Hurtig i Blackstenius

ESPANYA: Coll, Batlle, Paredes, Aleixandri, Carmona, Abelleira, Alexia, Aitana, Athenea (Navarro min 71), Lucía García (Amaiur min 77) i Mariona 

ÀRBITRA: Rebecca Welch (ENG). Va amonestar Kaneryd i Lucía García. Va expulsar la local Ilestedt (min 93)

GOLS: 1-0 Eriksson 23, 1-1 Athenea min 38, 1-2 Navarro min 76, 2-2 Hurtig min 82, 2-3 Mariona min 94