Futbol/Lliga EA Sports

Una esbojarrada remuntada del Barça contra el Celta pren el lideratge al Girona (3-2)

Els blaugrana, que estaven fent un partit desordenat i caòtic, remunten en vuit minuts un 0-2 i se situen primers per un gol davant d'uns gironins que acabaven de vèncer per 5-3 el Mallorca

Cancelo, autor del 3-2, i Balde celebren la culminació de la remuntada

Cancelo, autor del 3-2, i Balde celebren la culminació de la remuntada / Europa Press

Jordi Agut

Jordi Agut

Quedarà per a la història una remuntada inesperada en vuit minuts, però li convindria al Barça que el triomf sobre el Celta i la recuperació del lideratge no amagui el caòtic i mal partit que ha fet a Montjuïc. L'equip de Xavi és primer per un sol gol, empatat a 16 punts amb un Girona que acabava de vèncer per 5-3 el Mallorca. I maleeixen els de Míchel els dos gols d'Abdón Prats amb el partit sentenciat. Sense ells, amb el 5-1 que tenien, serien primers després d'un altre recital amb anotacions de David López, Dovbyk de penal, Iván Martín, Yangel Herrera i Savinho que remuntaven el penal inicial transformat per Muriqui. Líders momentanis, a l'espera de Montjuïc i de demà en el derbi madrileny al Metropolitano.

Però no dormen primers perquè al Barça se li ha aparegut tot en un partit que perdia per 0-2 al minut 90. També se li ha aparegut un Rafa Benítez que ha comès la torpesa de rellevar Iago Aspas, que estava fent una destrossa a la contra. Ho ha pagat molt car.

La primera part blaugrana ha estat indolent, sense ritme i gairebé sense ocasions. A més, De Jong s'ha lesionat en un xoc amb Bamba i en els minuts en què el neerlandès no se sabia com estava, Beltrán talla una bola després d'un córner, De la Torre s'anticipa a Koundé i Strand Larsen anota el 0-1 de tir creuat. Un xut alt de Joao Félix ha estat l'única ocasió del Barça en els primers 45. Per contra, Ter Stegen ha evitat un gol d'Aspas, Oriol Romeu un altre de De la Torre i aquest mateix ha disparat alt amb tot a favor després d'una altra gran parada del porter alemany a Larsen.

Xavi ha canviat a defensa de tres al descans i ha arribat el caos. El Barça estava desorganitzat i el Celta ha tingut infinitat de jugades a la contra per sentenciar. El tècnic blaugrana ho ha volgut arreglar una mica amb Balde al camp, però només Ferran, en una contra, ha tingut un u contra u que ha enviat a fora. Larsen ha deixat el seu lloc a Douvikas i el grec ha tret partit de l'enèsima passada a l'espai d'Aspas per fer un 0-2 que semblava definitiu.

Però Benítez ha retirat el geni de Moaña del camp i el Barça s'ha trobat amb una genialitat de Joao Félix, seguida d'una altra de Lewandowski en una doble vaselina per a l'1-2 amb deu minuts per jugar. El Celta ha tremolat i Cancelo ha centrat enrere perquè el polonès empatés a dos. Amb Montjuïc en estat d'eufòria, Gavi ha centrat a l'àrea i Cancelo, en un gol semblant al de Sergi Roberto al PSG, ha consolidat l'èxtasi. La bogeria ha estat a punt d'acabar amb l'empat de Mingueza, ex del Barça, en una altra desatenció local. Ja hauria estat massa.

FC BARCELONA: Ter Stegen, Cancelo, Koundé, Christensen (Balde min 60), Marcos Alonso (Araujo min 46), Oriol Romeu (Lamine Yamal min 46), De Jong (Gavi min 36), Gündogan, Ferran (Raphinha min 72), Lewandowski i Joao Félix

RC CELTA: Iván Villar, Mingueza, Unai NÚñez (Miguel min 94), Starfelt, Carlos Domínguez, Ristic, Fran Beltrán, De la Torre, Strand Larsen (Douvikas min 65), Bamba (Dotor min 94) i Iago Aspas (Swedberg min 78)

ÀRBITRE: Melero López (andalús). Va amonestar Christensen, Gavi i Unai Núñez

GOLS: 0-1 Strand Larsen min 19, 0-2 Douvikas min 76, 1-2 Lewandowski min 81, 2-2 Lewandowski min 85, 3-2 Cancelo min 89