El Navàs s'agrada a casa abans de rebre un rival d'entitat (100-52)

Els bagencs gairebé van deixar sentenciat el matx al final dels primers deu minuts de joc

Guillem Albà va ser el màxim anotador navassenc

Guillem Albà va ser el màxim anotador navassenc / Arxiu/Eduard Vega

Passeig triomfal del CB Navàs al seu pavelló. Amb el Municipal d'Esports ple i amb ganes d'oferir una gran imatge, el conjunt del Bages es va agradar i va oferir una gran imatge davant d'un rival de la zona baixa de la classificació. Un ampli triomf que va permetre al cos tècnic que encapçala Isidre Suau a donar minuts a jugadors de l'equip B i reservar peces per a la jornada vinent. Que tornarà a ser al seu pavelló, però en aquesta ocasió contra el Boet Mataró un dels màxims favorits per regentar les primeres places del grup B de Lliga EBA.

Des dels primers compassos de partit ja es preveia una victòria local còmoda. Els navassencs superaven en intensitat els aragonesos i les bones accions defensives culminaven en cistelles fàcils en transició. Però la capacitat anotadora local anava molt més enllà. Quan els jugadors bagencs no podien córrer feien gala de la seva facilitat per a associar-se en el joc en estàtic per a trobar, sempre en situacions favorables, companys lliures. Les jugades eren fructíferes i de qualitat, i els triples entraven amb facilitat. De fet, els locals van anotar fins a 15 tirs des de més enllà de la línia que marca els 6,75.

Tot i que després del primer període el partit estigués gairebé sentenciat, els navassencs no van aixecar el peu de l'accelerador. Amb cinquets de jugadors poc habituals sobre el parquet, la diferència continuava creixent. No ho va parar de fer fins a les acaballes del tercer quart, quan els locals gaudien de gairebé 50 punts d'avantatge. Va ser aleshores quan les rotacions de basquetbolistes amb més pes a l'equip van començar, un fet que propiciava que els darrers deu minuts de duel els monopolitzés un intercanvi de cistelles entre els dos conjunts.

CB NAVAS VISCOLA: Cumelles 10, Alba 25, Sims 13, Yuste 15, Rui Xavier 3 -cinc inicial-, Saló 3, Costa 10, Martínez 8, Juncadella 6 i Montagut 7.

ALFINDÉN CB: Quinteiro 2, Kandulu 9, Gómez 9, Fernández 2, Isaac 11 -cinc inicial-, Valentino 3, VIcente 16, Martínez, Borges i Pardos.

ÀRBITRES: Lucas Arias i Xènia Esteve.

PARCIALS: 29-8, 50-23 (descans), 75-27, 100-52.