El Baxi Manresa convida les entitats esportives de la ciutat a commemorar el Dia Mundial de la Infància

El gest que el club va tenir amb un jugador de l'infantil que havia perdut l'avi abans del partit contra l'Andorra es converteix en viral

La plantilla del Baxi Manresa va rebre al vestidor a Marco, qui hores abans havia sabut la mort del seu avi

La plantilla del Baxi Manresa va rebre al vestidor a Marco, qui hores abans havia sabut la mort del seu avi / Baxi Manresa

Jordi Badia Perea

Jordi Badia Perea

La història va anar de la següent manera: en Marco era amb els seus pares davant del pavelló a punt d'entrar a veure el partit del Baxi Manresa contra el Mora Banc Andorra quan els van trucar per telèfon i els van dir que s'havia mort l'avi. Els pares van marxar de seguida i van deixar que en Marco es quedés a veure el partit amb uns coneguts.

La notícia va córrer de seguida entre els més de 300 aficionats del Baxi que hi havia a les grades arribats de Manresa. En acabar el partit, mentre la plantilla i aficionats celebraven el triomf, Sergi González, un dels seguidors, va avisar el Cap de Comunicació, Damià Badia, i li va fer saber el tràngol que patia en Marco. Havia seguit el partit, però l'havien vist afectat per la mort de l'avi. Va pensar que una manera d'alleujar-lo seria que algú de la plantilla se l'hi acostés i li donés ànims. "Ho vam parlar amb alguns jugadors i el director esportiu, Xevi Pujol, va decidir anar a buscar en Marco i dur-lo al vestidor", relaten des del club. En Marco s'havia quedat esperant al costat de l'autobús de l'equip.

El departament de Comunicació va enregistrar la seqüència en un vídeo i el va fer conèixer a través de les seves xarxes socials. La publicació s'ha fet viral i ha rebut nombroses mostres d'agraïment i d'elogi d'arreu. "En el fons, la clau de tot plegat i el que és bonic de la història és que ens coneixem tots", expliquen des del club. En Marco és un dels 225 jugadors de les categories inferiors. Juga amb l'Infantil B.

La història d'en Marco ha coincidit amb la setmana en què es commemorarà el Dia Mundial de la Infància, dilluns que ve dia 20 de novembre. L'ACB ha organitzat per als partits d'aquest cap de setmana tot un seguit d'actes per afegir-s'hi.

Sota el lema "Tots juguem per la infància", en tots els partits del cap de setmana hi haurà accions que hi estaran relacionades. Des d'un concurs per obtenir cinc entrades dobles per a cadascun dels partits perquè un adult pugui assistir-hi acompanyat d'un nen fins a la lectura d'un manifest per als drets dels infants en tots els pavellons, en què nens vinculats d'alguna manera amb els 18 clubs de la Lliga ACB enviaran un missatge d'esperança per al seu futur.

Una altra de les accions previstes és que en els partits entre el Reial Madrid i l'Unicaja, de diumenge a les 12.30, i de l'UCAM Múrcia - FC Barcelona, de diumenge a les 18.30, és fer que tots els protagonistes tornin a ser els nens que van ser. Vol dir que durant la presentació dels jugadors de l'inici del partit i en les imatges gràfiques de la retransmissió televisiva, els jugadors, els entrenadors, els àrbitres i els comentaristes apareixaran amb una fotografia de quan eren nens. El propòsit és que tothom recordi que un dia va ser nen i la importància de treballar i vetllar per als seus drets.

El Baxi Manresa participa de tots els actes programats per l'ACB i, a més, n'hi afegeix de propis. Així, la fotografia dels protagonistes del partit que disputarà diumenge que ve a les 12.30 conra el Monbús Obradoiro també es veuran a les xarxes i al videomarcador i els seus noms seran cridats per un infant i no pas pel locutor habitual. A banda, el Baxi Manresa ha convidat als clubs més representatius de la ciutat a participar de la commemoració. Representants de la base d'aquest clubs sortiran a la pista abans de l'inici i els seus directius seran a la Llotja. D'entre els clubs que ja han confirmat la presència diumenge hi ha CE Manresa, el Bàsquet femení, el Club Patí Manresa, La Salle, el Club de Beisbol, el Gimnàs - Judo Esport 7, el Bàsquet Oms i el Manresa Futbol Sala.

Abans del partit, també es farà un minut de silenci en memòria de Ton Nova, el propietari de la cafeteria restaurant Complex Congost, que aquest dilluns va morir als 72 anys.