Córrer entre vinyes amb Montserrat com a teló de fons

Un miler de corredors participen en la vuitena edició del Vinya Cros, amb tres circuits de 5km, 10km i 21km

La cursa solidària de l'Oller del Mas va recaptar 15.000 euros per als refugiats ucraïnesos

Moment de la sortida multitudinària del Vinya Cros de l'Oller del Mas

Moment de la sortida multitudinària del Vinya Cros de l'Oller del Mas / Oller del Mas

Manresa

Tres, dos, un... i arrenca el Vinya Cross de l’Oller del Mas. Les ganes de córrer s’imposen als nervis previs a la cursa i toca gaudir de la prova. La bellesa del paisatge amb els colors de tardor, el bon ambient, el sol i la temperatura agradable són un bon incentiu per a la motivació.

Tot i la pujada inicial, la prova de 5 quilòmetres es caracteritza per un recorregut pla i assequible, a diferència de la de 10 quilòmetres que és més dura, o la de 21 que és molt més exigent. Són circuits que t’endinsen enmig de vinyes, boscos i camps de cereal, amb la muntanya de Montserrat com a teló de fons. Un entorn idíl·lic, malgrat la sequera.

El Vinya Cross s’ha consolidat com un referent al Bages, una proposta esportiva i de lleure per a runners més experimentats o més novells que va néixer el 2015 amb la voluntat d’apropar la finca de l’Oller del Mas i de donar a conèixer la contrada que l’envolta. Al llarg de vuit edicions ha anat guanyant corredors i popularitat.

Diumenge, un miler de participants vam tenyir de negre la zona del castell de l’Oller (pel color de la samarreta d’aquesta edició) i vam gaudir del Vinya Cross amb els amics o amb la família, en una jornada que va ser tot èxit. Així ho constaten les fotos i vídeos que captaven l’arribada dels corredors. Cares de cansament, de patiment, d'esforç, d'il·lusió, d’emoció i de felicitat. Una barreja de sentiments que transmetien millor que ningú els guanyadors.

En la categoria general de 21 quilòmetres el primer classificat va ser Xavier Santasusana (1 h 32 minuts). El segon, Adrià Creixell (1 h 35 min) i el tercer, Albert Prat (1 h 39 min). En la femenina, el podi va ser per a Teresa Jori (1 h 50 min), Adriana Modrego (1 h 57 min) i Anastasia Ianina (1 h 57 min).

En la categoria de 10 quilòmetres, va quedar primer en categoria masculina Gabriel Prat (36 min i 29 segons), en segon lloc, Ricard Bajona (39’05’’), i tercer, Josep Castañé (39’38’’). Les guanyadores femenines van ser Florence Bertholet (45’36’’), Amanda Sanz (47’21’’) i en tercera posició, Míriam Pérez (48’14’’).

I en la categoria de 5 quilòmetres, el podi masculí va ser per a Lleïr Moreno (16’37’’), Aleix Ferrero (16’36’’) i Alejandro Real (17’15’’). Pel que fa a les fèmines, va quedar primera classificada Sandra Martínez (20’41’’), seguida de Montse Gonzalo (21’31’’) i en tercer lloc, Carlota Ceron (22’03’’).

No només per als guanyadors, l’esforç va tenir recompensa. El valor afegit és l’objectiu solidari de la cursa, ja que tots els ingressos de les inscripcions van íntegrament destinats al projecte social de la Fundació del Convent de Santa Clara. Enguany s’han recaptat al voltant de 15.000 euros per al projecte «L’acollida dels refugiats d’Ucraïna».