El Berga venç el derbi a Puig-reig i assalta la segona posició (0-2)

La primera meitat va ser dominada pels visitants, mentre que el segon temps van haver-se de replegar per defensar el marcador favorable davant d'un equip local animat pel nombrós públic

Ramon Artigas celebra el seu gol

Ramon Artigas celebra el seu gol / Oscar Bayona

Lluc Grandia

El Berga va endur-se un derbi molt disputat a Puig-reig (0-2) gràcies a una bona defensa que va frustrar els bons minuts que va tenir a la segona meitat el conjunt local, que va tenir opcions clares per a empatar però que no van aconseguir materialitzar. Amb aquest resultat, els de la capital comarcal es situen segons a la taula, a un sol punt del Torelló, l'actual líder, i sobrepassen al Ripollet. Els de Jesús Pelfort cauen a la setena posició, però només a sis punts del liderat.

La primera meitat va ser de color vermell-i-blanc gràcies al domini de la pilota, mentre que els locals no van aconseguir entrar en el partit de ple. Santmartí va tenir un cara a cara amb el porter que Solanich va resoldre perfectament. A pocs minuts del descans, Torres feia una passada a l'espai a Ramon Artigas que, davant del porter, va definir per a anotar el primer gol del partit. El Berga va gaudir d'un parell d'ocasions clares més per fer més gran la distància que no van materialitzar.

La segona meitat va començar amb un domini molt més disputat, però els berguedans van disposar d'un penal que va anotar Marc Torres per fer el segon gol del matx. Aleshores, el conjunt visitant va replegar-se i van ser els locals, animats pel públic nombrós habitual en derbis, que van agafar el control del partit i van disposar de les millors ocasions, tot i que la bona defensa visitant va aconseguir mantenir la porteria a zero. Tot i això, els locals van gaudir d'ocasions clares que, tant el porter Gil com els defenses van poder treure de sobre la línia de gol. Finalment, el Puig-reig no va poder anotar i els visitants es van endur els tres punts.

PUIG-REIG: Solanich, Carreras (Alessio 55’), Guijarro, Balmes, Bandzeladze, Fernandez, Montardit (Soler 55’), Pons (Caicedo 83’), Divins, Claret (Santasusagna 77’) i Asensio.

BERGA: Gil, Liria (Quevedo 89’), Torres (Safont 84’), Ruiz, Santmartí (Hualpa 67’), Caceres, Hernandez, Lopez, Maza (Hofmann 89’), Artigas i Pla (Miró 84’).

GOLS: 0-1 Artigas min 43, 0-2 Torres (p) min 57

ÀRBITRES: Cristian Ramos, auxiliat per Roger Boada i Oriol Garcia. Va amonestar els locals Guijarro, Soler i Fernandez i els visitants Caceres, Maza, Ruiz, Safont i Gil.