Bàsquet

Positivisme entre els equips masculins de Super Copa

El filial del Baxi, el CBEsparreguera es situen a la zona noble de la classificació, mentre que el Nou Bàsquet Olesa ho fa a la mitjana

Olesans i esparraguerins ja s'han enfrontat aquesta temporada

Olesans i esparraguerins ja s'han enfrontat aquesta temporada / Alex Guerrero

Disputar la màxima competició del bàsquet català és un gran incentiu, però amb perspectives d’accedir a Lliga EBA li dona un punt extra. I és que dos dels tres equips que prenen part d’aquesta lliga, el Bàsquet Manresa i el CBEsparreguera es troben pugnant per a assolir un teòric ascens. Al seu torn, el Nou Bàsquet Olesa es manté a la zona mitjana de la taula, concretament a la vuitena posició de la classificació.

La temporada després de perdre la seva plaça a Lliga EBA, el conjunt entrenat per Norberto Guerra enfronten la temporada amb la intenció manifesta «d’estar el més amunt possible». Un objectiu que, fins ara, s’està complint amb èxit. El grup ha crescut encadenant minuts i partits, temps que ha servit a jugadors i cos tècnic per a entendre’s i millorar. Una tasca exemplificada, com comenta Guerra, en la «inclusió en dinàmica d’equip el pivot brasiler Diego Dias», la seva referència en el joc interior. Després de deu jornades i encarar la recta final de la primera volta, el tècnic de l’equip esparreguerí adverteix que «el més important és treballar molt bé cada dia i mantenir el grup cohesionat». A més, Guerra és conscient que «a partir de gener es decidirà en quina posició estem», ja que els del Baix Llobregat nord hauran competit amb dos dels seus màxims rivals, el filial del Baxi Manresa i el CNSabadell. Amb la ferma voluntat de seguir desenvolupant els seus jugadors, el tècnic remarca que «no treballo amb un objectiu entre cella i cella, sóc d’aquelles persones que prefereix gaudir del viatge i fer cada passa amb criteri».

"No m’he posat un objectiu concret, sóc d’aquelles persones que dona més importància al camí"

Norberto Guerra

— Entrenador del CB Esparreguera

Amb el mateix balanç de victòries i derrotes es situa el filial, de nova creació, del Baxi Manresa. Un equip que, com expressa el seu tècnic, Carlos Flores, «és una oportunitat perquè els nostres júniors competeixin a un major nivell que a la seva categoria». Tot i això, també hi ha un important nombre de jugadors en edat sènior per els qual l’equip és una gran manera de créixer. Flores reconeix que «l’objectiu d’aquest any és pujar a Lliga EBA», tot i que també remarca que «no crec que siguem el millor conjunt que disputa la competició, ni pretenem ser-ho». De fet, Flores comenta que «en diverses ocasions coincideixen partits del sènior i el júnior, i hem de jugar amb molts cadets». L’entrenador, però, espera no haver de patir aquests contratemps al final de temporada, en una hipotètica final a quatre per l’ascens.

"L’equip és un trampolí perquè els júniors competeixin a major nivell del que estan acostumats"

Carlos Flores

— Entrenador del Bàsquet Manresa

El darrer dels equips de la regió central a Super Copa és el Nou Bàsquet Olesa. Un equip que dirigeix Andrés Joya, i que la temporada anterior va assolir l’ascens des de Copa Catalunya, el cinquè en els deu anys de vida del club del Baix Llobregat nord. Joya accepta que «estem a la posició que ens toca», però també es mostra satisfet amb la majoria de partits que han disputat, «sempre he tingut la sensació que podíem guanyar els partits, menys contra el Manresa, a la primera jornada, i l’Esparreguera». Amb la intenció de mantenir la plaça a la màxima categoria del bàsquet català, el club olesà es troba immers en una renovació escalonada de plantilla. «Des del sènior B arriben jugadors amb molta fam», peces claus per a que «el grup s’assenti a la categoria i ens allunyem de la zona baixa».

"La mitjana taula és el nostre lloc a la classificació, gairebé sempre hem tingut opcions de guanyar"

Andrés Joya

— Entrenador del Nou Bàsquet Olesa