Copa Catalunya Femenina

El Nou Bàsquet Olesa supera el Petropintó en un duel de vells coneguts (37-54)

Les del Baix Llobregat nord van doblegar les bagenques amb un parcial de 0-15 en els darrers minuts

El Petropintó ASFE i el Nou Bàsquet Olesa són dos equips que es coneixen bé. En la darrera ocasió que es van veure les cares en partit oficial, les santfruitoenques van doblegar les olesanes en la fase final de Primera Catalana. Un darrer partit de la temporada anterior que assegurava als dos conjunts ser, aquest curs, a Copa Catalunya, la segona màxima categoria del bàsquet català.

Diumenge, les jugadores entrenades per Justo Díaz, van ser superiors, i es van apuntar la seva particular venjança. El duel va mostrar que, tot i laimportantt diferència a la taula classificatòria entre els dos equips, l'Olesa és quart mentre que el Petropintó és onzè, les plantilles estan molt igualades. I que només un darrer període molt poc efectiu per part de les locals va acabar de decantar la balança a favor de les del Baix Llobergat nord.

Els primers compassos del matx van estar marcats per la facilitat de les locals per a anotar des de la línia dels 4,60. Les bagenques van visitar la línia del tir lliure fins a deu ocasions. Una circumstància que va permetre a les jugadores entrenades per Màrius Bonjorn fer front a l'encert exterior de les olesanes, que mostraven més facilitat per anotar en joc.

Al segon quart, les forces es van equilibrar. Cap dels dos conjunts acabava de trobar-se còmode sobre el parquet, i la igualtat es mantenia. Els tirs lliures tornaven a prendre protagonisme, però ara, la línia la visitaven els dos conjunts. Les jugadores dirigides per Díaz eren més efectives, però les locals prenien el pols al matx i trobaven major encert de cara a cistella. Amb un triple als darrers compassos, les de Bonjorn marxaven al descans amb només quatre punts de desavantatge.

A la represa, l'esforç va començar a passar factura a la malmesa plantilla santfruitosenca. Durant tot el període, les locals només van aconseguir dues cistelles en joc i dos tirs lliures. Les visitants tampoc aconseguien trobar millors situacions, però estaven molt més encertades des dels 4,60 i augmentaven el seu avantatge fins als set punts.

El toc de gràcia per a les locals va arribar al minut 33 de partit. El Petropintó va encadenar cinc punts seguits que semblava que les tornava a posar al partit, però un parell d'errades consecutives les van condemnar. L'equip estava tocat i enfonsat, i les olesanes van clavar un 0-15 en sis minuts que els va donar la tranquil·litat que necessitaven.

PETROPINTÓ ASFE: Muns 7, Subirana 1, Bargalló 2, Vila 8, López 5 –cinc inicial– Garrido, Fontanet 10, Albàs i Bravo 4.

NOU BÀSQUET OLESA: Sabaté 12, Salinas 2, Aniento 6, Tena 4, Puig 3 –cinc inicial– Xairo, Moya 3, Comas 8, Almasque 11, Pubill i Sànchez 5.

ÀRBITRES: Felipe Jesús del Sol i Ruben Ortega.

PARCIALS: 13-14, 26-30 (descans), 32-39, 37-54