La consellera Vilagrà reivindica l’esport femení a la segona edició del ‘Totesport’

Entre les ambaixadores d’aquesta edició hi ha la gimnasta de l’Egiba Lorena Medina

L'Egiba i el CA Manresa hi figuren com a clubs de referència amb Laia Font i Ona Bonet

La gimnasta de l'Egiba Lorena Medina, d'esquena, parla amb la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà

La gimnasta de l'Egiba Lorena Medina, d'esquena, parla amb la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà / Secretaria General de l'Esport

Jordi Badia Perea

Jordi Badia Perea

 La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, va reivindicar l’esport femení com a eina de transformació social i educativa, en una visita a la segona edició del Totesport. Entre totes JOC!, que se celebra a les instal·lacions de l’INEFC de Barcelona. Entre les ambaixadores d’aquest any hi ha la gimnasta de l’Egiba, Lorena Medina.

Vilagrà va assegurar que aquesta «és la legislatura de l’esport» i que la prioritat del govern «és transformar el país per fer-lo més just i feminista, i fer-ho impulsant polítiques esportives amb visió de gènere». Per a la consellera de la Presidència, la importància de l’esport resideix en el fet que «és una eina educativa i d’adquisició de valors com el respecte, la responsabilitat i el treball en equip», valors que «són aplicables en molts àmbits de la vida», va dir.

El Totesport. Entre totes JOC és una iniciativa que busca acostar a infants i joves la diversitat esportiva i posar exemples d’esportistes que poden ser referents. La d’enguany és la segona edició. A la de l’any passat hi van participar més de 9.000 persones i a la d’aquest any n’hi ha 9.500 d’inscrites, segons el departament de Comunicació del govern. Es tracta d’una activitat d’esports i lleure durant les vacances de Nadal que impulsa la Secretaria General de l’Esport.

Entre les esportistes que actuen com a referents hi ha les gimnastes de l’Egiba Lorena Medina, que actua com a ambaixadora, i Laia Font, i l’atleta de l’Avinent Manresa Ona Bonet, que surt a l’àlbum de cromos que s’ha editat amb motiu del certamen al costat de Queralt Vallbona, Meritxell Tarragó i Mar Santanach.

Entre la vintena de clubs esportius que participen en l’edició d’aquest any hi ha el Club Atlètic Manresa i l’Egiba.