COPA DEL REI

El Baxi esgotarà totes les opcions per oferir entrades per la Copa als seus abonats

El president del club, Josep Maria Herms, ha comparegut aquesta tarda per a aclarir la polèmica que s'havia generat per la gestió dels 180 abonaments de què disposa

Josep Maria Herms, avui, durant la seva compareixença a la sala de premsa del Nou Congost

Josep Maria Herms, avui, durant la seva compareixença a la sala de premsa del Nou Congost / Marc Llohis

La classificació a última hora del Baxi Manresa per la Copa del Rei de bàsquet va fer vibrar jugadors i aficionats del club bagenc. Una vegada superada l'eufòria, però, els aficionats es van trobar amb un gran problema: els abonaments que havia posat a la venda l'ACB estaven exhaurits des de 21 de novembre. Les xarxes socials es van omplir de crítiques, i la resposta del club va ser la de fer públic un comunicat on s'explicava que el club comptaria "amb un reduït nombre d'entrades que haurà de destinar a compromisos ineludibles", i que, per tant, no es podria oferir cap sorteig perquè els seus abonats adquirissin aquestes entrades.

Aquesta tarda, Josep Maria Herms, president del club, ha comparegut públicament a la sala de premsa del Nou Congost per a aclarir la polèmica generada. Herms ha destacat que "entenem les queixes dels aficionats", i que "l'allau de peticions que ha rebut el club demostren la gran sintonia de l'equip amb l'afició". Tot i això, el nou president del Baxi Manresa ha detallat que, a hores d'ara, "el club només disposa de 180 abonaments", els mateixos que reparteix l'ACB entre els vuit equips participants. En concret, el club disposa de 30 entrades de 155€, 50 de 225€, 40 de 300€, 20 de 355€, 20 de 525€ i 20 més per 650€, preus "elevats" i que el club ja ha comprat.

És important destacar, a més, que a aquest nombre d'abonaments s'hi han de restar els corresponents als membres del cos tècnic i familiars dels jugadors. A més, Herms ha apuntat que "el club compta amb uns 130 patrocinadors, una trentena dels quals inverteixen més 10.000€ cada temporada", un fet que genera compromisos per al Baxi. Operar amb marges tan estrets no és fàcil, i des del club s'està treballant per a "distribuir de la millor manera possible els abonaments dels quals disposem". De fet, el mateix president ha comentat que ell només disposarà, i pagarà, d'una entrada. Molts dels patrocinadors s'han avançat a les demandes del Baxi, i Herms ha confirmat que "molts han cedit els abonaments de què disposaven perquè puguin anar a parar a mans dels socis".

Però això no és tot. El club "està movent tots els fils possibles per a poder accedir a més entrades", sobretot parlant amb altres equips classificats que no les han pogut vendre totes. Davant de la dificultat que presenta la "via institucional", Herms ha encoratjat a tots els aficionats que "es belluguin" i es posin en contacte amb altres aficions que, al final, s'han quedat fora de la competició. En tot cas, el president ha demanat una setmana de temps, tot advertint que "el club avisarà de la quantitat final d'entrades de les quals disposarà, així com dels requisits", si n'hi ha. Un fet, el dels requisits, que ja va ser útil per al club per a sortejar abonaments fa dues temporades, la darrera ocasió que l'equip manresà es va classificar per a la Copa del Rei. En aquell cas, el sorteig només premiava les persones amb més d'una temporada d'antiguitat com a socis. Com en aquella ocasió, tots els abonaments de què disposa el club s'hauran de pagar.