Motor

Gerard Farrés bolca i perd totes les opcions al Dakar

L'accident del manresà, quan era líder, li fa perdre gairebé quatre hores i mitja l'aparta de la lluita per la victòria en la vigília de l'etapa marató de 48 hores seguides sense assistència

El Can-Am de Gerard Farrés ha quedat de cap per avall al mig de la pista

El Can-Am de Gerard Farrés ha quedat de cap per avall al mig de la pista / Can-Am South Racing

Agències. Shubaytah (Aràbia Saudita)

Gerard Farrés ha perdut totes les opcions de guanyar el Dakar. Segons ha informat la mateixa organització, el Can-Am que pilotava, amb el melillenc Diego Ortega al costat, ha bolcat en la primera part de la cinquena etapa de la prova, entre Al-Hofuf i Shubaytah, la qual cosa els ha deixat sense possibilitats de poder continuar corrent.

L'etapa ja havia acabat, amb la victòria del francès Xavier de Soultrait, amb un Polaris, i el lideratge provisional del suís Jérome de Sadeleer. Farrés i Ortega seguien esperant l'assistència a la pista i no van poder ser atesos fins força estona després. Finalment, van poder arribar a la línia de meta a 4 hores i 25 minuts del guanyador i ara són quinzens de la general, a 4 hores i 6 minuts de l'helvètic.

La jornada ha estat millor per al camió de Moi Torrallardona, que ha estat segon de l'etapa, a només 1.22 del guanyador, el txec Martin Macik, i es manté cinquè a la general.

De la resta dels nostres participants, tornant a SSV, Edu Pons i Jaume Betriu són novens en la general després d'haver estat onzens de l'etapa.

En cotxes, victòria parcial de Nàsser al-Attiyah, que ja és segon de la general, a poc més de nou minuts del líder, el saudita Al-Rajhi. No han tingut un dia gaire encertat Lucas Moraes i l'igualadí Armand Monleón, 51ens del dia, que es mantenen desens de la general. Nani Roma i l'odenenc Àlex Haro han estat han estat 33ens de la jornada i són 16ens a la general i Isidre Esteve i Txema Villalobos han estat els millors del dia dels nostres pilots, en ser 19ens de la jornada. Ara estan classificats en el lloc 23.