Pep Guardiola, premi The Best a millor entrenador

És la primera vegada que el tècnic de Santpedor guanya el guardó, després de ser segon el 2019

Aitana Bonmatí i Lionel Messi, premis The Best 2024 de la FIFA als millors jugadors de l'any

Pep Guardiola, després de guanyar el premi The Best al millor entrenador

Pep Guardiola, després de guanyar el premi The Best al millor entrenador / EFE/EPA/Neil Hal

EFE

El tècnic de Santpedor Pep Guardiola, actual entrenador del Manchester City, ha estat escollit millor entrenador de la passada temporada als premis The Best, per davant de Simone Inzaghi, de l'Inter de Milà, i Luciano Spalletti, que va dirigir al Nàpols.

Guardiola va guanyar entre el 19 de desembre de 2022 i el 20 d'agost de 2023 el segon triplet en la història del futbol anglès, en conquistar la seva cinquena Premier League, la primera Lliga de Campions en la història del City i la Copa d'Anglaterra. En la seva setena temporada al capdavant dels 'cityzens', Guardiola va complir el somni de repetir el triplet que ja va aconseguir amb el Barcelona, a més de donar-li al City la primera Champions de la seva vida.

"M'agradaria compartir aquest premi amb Luciano, per la seva gran temporada amb el Nàpols després de tants anys, i a Simone, per com de difícil ens ho va posar en la final amb aquesta plantilla meravellosa. I també ho vull compartir amb els amos del City, especialment amb Ferran Soriano, per crear aquesta idea, i amb Txiki Begiristan, per confiar en mi", ha dit Guardiola aquest dilluns durant l'entrega dels premis a l'Apollo de Londres. El bagenc també va dedicar el premi al seu pare, de 92 anys, que el va acompanyar a la cerimònia.

Aquesta és la primera vegada que Guardiola guanya el premi The Best, després de ser segon el 2019, per darrere de Jürgen Klopp, tercer el 2021, per darrere de Thomas Tuchel i Roberto Mancini, i tercer també el 2022, després de Lionel Scaloni i Carlo Ancelotti.

Messi i Aitana arrasen

L'argentí Leo Messi es va fer aquest dilluns amb el seu tercer guardó The Best a millor jugador del món. Messi, que no va estar en la gala, va conquistar la seva segona Ligue 1 amb el Paris Saint Germain, va ser el màxim assistent de la competició i va acabar en el millor onze de l'any de la lliga francesa durant el període que cobreix el premi The Best.

Els guardons també van confirmar la superioritat d'Aitana Bonmati en una temporada brutal per a la jugadora del Barcelona, en la qual ha guanyat absolutament tot en el que ha participat.

Després de triomfar amb el Barcelona en la Lliga Espanyola, la Champions League i la Supercopa d'Espanya, sent triada millor jugadora en tots aquests tornejos, també es va alçar amb el Mundial d'Austràlia i Nova Zelanda amb Espanya, amb l'afegit de la Pilota d'Or del torneig. A això va sumar a l'octubre la primera Pilota d'Or de la seva carrera a París.

Aitana Bonmati amb el premi a la Mejor Jugadora de la FIFA

Aitana Bonmati amb el premi a la Mejor Jugadora de la FIFA / EFE

Aitana, que es va imposar aquest dilluns en les votacions a Jennifer Hermoso i Linda Caicedo, és la primera persona en la història a guanyar tots els premis en tots els tornejos que ha jugat.

Els premis The Best els voten els entrenadors nacionals, capitans nacionals, periodistes i aficionats a través de la pàgina oficial de la FIFA i cobreixen el període entre el 19 de desembre de 2022 -un dia després de la final del Mundial de Catar- i el 20 d'agost de 2023.