Motor

Torrallardona assegura el podi tot i els problemes i Monleón el perd el penúltim dia

El camió del manresà s'ha de parar quatre cops per assegurar la cabina del motor i per evitar que un pneumàtic es rebenti, però manté la distància sobre el quart

El Toyota de Lucas Moraes i de l'igualadí queda parat a prop de la meta i perd dues hores determinants que el fan baixar del tercer al novè lloc de la general

El camió de Moi Torrallardona ha tingut múltiples problemes, però acabarà tercer

El camió de Moi Torrallardona ha tingut múltiples problemes, però acabarà tercer / Gerard Laurenssen/EFE

Jordi Agut

Jordi Agut

Tret d'un desastre inesperat en els 175 quilòmetres d'especial de divendres, Moi Torrallardona ha assegurat aquest dijous el seu quart podi al Dakar i, com el 2017 i el 2019, serà una tercera posició. El navegant de Castellfollit del Boix, juntament amb el pilot, Mitchel van den Brink, i el mecànic, Jarno van de Pol, no han tingut una penúltima jornada fàcil. Com ha passat en el decurs de tot el Dakar, han hagut de solucionar problemes mecànics constants, però l'avantatge que duien respecte del quart, el vencedor de l'any passat i excompany seu Janus van Kasteren, ha provocat que hagin arribat a la meta de Yanbu amb gairebé una hora de marge, que defensaran a l'última jornada.

No ha estat un dia tan afortunat per a l'igualdí Armand Monleón. Aspiraven, fins i tot, a ser segons, pels problemes de Sébastien Loeb que han permès al belga Guillaume de Mevius arribar a posar-se darrere del virtual guanyador del raid, Carlos Sainz, Però el Toyota conduït per Lucas Moraes, amb l'anoienc al costat, s'ha parat al quilòmetre 360 dels 420 de l'especial i han perdut dues hores. Han caigut del possible segon al novè lloc. Un desastre a només 24 hores de pujar al podi final.

Entre el motor i el pneumàtic

Tornant al camió de Van den Brink, el pilot neerlandès explicava a portal del seu país Ede Stad que "la cabina del motor s'ha arrencat completament i hem hagut d'aturar-nos quatre cops per assegurar-la amb corretges. Llavors alguna cosa ha trencat l'estructura posterior i també hem perdut molt temps amb això. A més, en els últims vint quilòmetres ens ha quedat un pneumàtic penjant. El Jarno l'ha estat inflant tot el dia perquè hi havia una esquerda, però ens hem hagut de tornar a parar i canviar-lo".

Tot i tanta desgràcia, una constant durant els quinze dies de prova, "els danys han estat limitats. Esperem que demà sigui tot millor i farem tot el possible per mantenir el tercer lloc". També en camions, el d'Albert Llovera, Margot Llobera i el sasserrenc Marc Torres acabaran la prova en 17è lloc.

En cotxes, a part de la desgràcia de Monleón, Nani Roma i Àlex Haro van fer un esplèndid novè lloc de l'etapa, ja sense possibilitats a la general. També ha tingut problemes Isidre Esteve, que ha trigat més de tres hores a arribar a Yanbu en una etapa plena de pedres i es troba el 80è a la general.

Qui ha estat a punt d'acabar el ral·li amb un bon gust de boca ha estat Gerard Farrés, que ha quedat segon de l'etapa a només dos segons del suís Jérôme de Sadeleer. El manresà i Diego Ortega, sense opcions des de la primera setmana, són vuitens d'una classificació de SSV que guanyarà el francès Xavier de Soultrait amb Polaris.