LLIGA EBA/GRUP C-A

La intensitat defensiva torna a ser la clau per l’Igualada (73-78)

Els de la capital de l’Anoia es van refer d’un mal tercer període i van signar un meritori triomf davant d’un dels seus rivals directes

L'esforç defensiu igualadí va ser clau

L'esforç defensiu igualadí va ser clau / Arxiu/Oscar Bayona

Victòria important del Monbus CBIgualada a la pista de l’SD Espanyol. Els jugadors entrenats per Víctor Belenguer van ser capaços d’imposar el seu estil al final, i gràcies a un gran nivell defensiu es van endur un triomf molt valuós per a assegurar-se la permanència a Lliga EBA. 

Els jugadors igualadins van entrar endollats al partit, trobant amb facilitat situacions d’avantatge. Els llançaments eren alliberats i en bones posicions, i l’encert reafirmava la bona tasca dels visitants en la selecció de tir. L’eufòria anoienca semblava imparable, però va ser ràpidament contestada pels locals. Un equip amb jugadors molt experimentats i amb molt de nivell. 

Aleshores, els locals van començar a dominar el ritme del matx, però les alternances a l’electrònic eren constants. Els de l’Anoia sabien que una de les claus del partit depenia d'adaptar-se i no permetre que els locals tinguessin tant avantatge en les situacions de bloqueig directe.

A la represa les esperances igualadines semblaven esfumar-se. Un parcial favorable als locals d’onze a zero posava les coses molt difícils als jugadors dirigits per Belenguer. Però a base de treball i, sobretot, defensa, els visitants van aconseguir retallar de mica en mica el dèficit. Les bones accions en defensa permetien contraatacs còmodes i situacions en transició que desencallaven l’atac visitant.

La igualtat a l’electrònic es va mantenir fins a la darrera possessió. La pilota era de l’Espanyol, però el llançament no va entrar i gràcies a assegurar el rebot defensiu i anotar els tirs lliures posteriors, els de la capital de l’Anoia van assegurar el novè triomf de la temporada. Una victòria que els deixa la permanència gairebé assegurada. El pròxim partit, a casa, contra el Joventut de Badalona.

SD ESPANYOL: Martos 1, Rodriguez 7, Fernandez 11, Gabriel 9, Puig 4 –cinc inicial– Nefzi 7, Gomila 10, Orejas, Ros 13, Ramos 2, Tallada 2 i Sola 7.

MONBUS CB IGUALADA: Enrich 2, Burgés 4, Balta 5, Tejero 18, Quintana 9 –cinc inicial– Bernadí 3, Sala 3, Fons 12, Matencio 6 i Aliaga 16.

ÀRBITRES: Verdejo i Tena.

PARCIALS: 17-21, 37-38 (descans), 56-54, 73-78