FUTBOL/SEGONA DIVISIÓ RFEF

La qualitat del filial del València CF ajorna la reacció del CE Manresa (3-0)

Hugo González i Pablo Gozálbez van determinar la derrota blanc-i-vermella en l’estrena d’Aitor Maeso a la banqueta manresana

El davanter esparreguerí Álex Pachón va reaparèixer al feu del filial valencianista i va tenir la millor ocasió dels manresans

El davanter esparreguerí Álex Pachón va reaparèixer al feu del filial valencianista i va tenir la millor ocasió dels manresans / ARXIU/JORDI BIEL

El Centre d’Esports Manresa va insinuar la vocació d’assumir la possessió de la pilota com una de les característiques identitàries del seu joc en la nova etapa que s’inicia, amb el manresà Aitor Maeso com a màxim responsable tècnic del conjunt blanc-i-vermell. Però les pinzellades de l’estil que vol instaurar el nou entrenador que va oferir la formació manresana no van ser suficients per contrarestar la qualitat dels millors futbolistes del filial del València CF i els mitges puntes Hugo González i Pablo Gozálbez, que dissabte van ser a la banqueta del primer equip valencianista en el matx contra l’Athletic de Bilbao, van concretar la merescuda victòria del conjunt entrenat per Miguel Ángel Angulo (3 a 0). 

Després de sumar un punt de nou possibles en els tres partits jugats després del parèntesi per les festes nadalenques, el CE Manresa va davallar fins a la catorzena posició a la classificació i, per primera vegada des que milita a la Segona Divisió RFEF, els blanc-i-vermells ocupen una de les posicions que comporten la pèrdua de la categoria. Sens dubte, l’equip té prou talent i arguments futbolístics per eludir el descens a Tercera Divisió, però en les properes jornades haurà de millorar de forma significativa les seves prestacions tant en defensa com en atac. L’assumpció d’un nou esquema tàctic que atorgui més solidesa a la rereguarda manresana i que faciliti optimitzar la capacitat de desequilibri dels mitges puntes blanc-i-vermells podria incidir de forma positiva en el rendiment del conjunt bagenc.

En el seu debut a la banqueta del CE Manresa, Aitor Maeso va mantenir l’estructura d’equip preferida pel seu antecessor (4-2-3-1). Marc Cuello va agafar el relleu de Nil Garrido a la posició de mig centre i Álex Sánchez es va reubicar com a lateral dret. A més, Yaya Sidibé va configurar amb Moha la parella de centrals blanc-i-vermella. La línia de mitges puntes la van integrar Carlos Gilbert, Pol Ballesteros i Enric Baquero. Omar Ouhdadi es va afegir a la relació de baixes per lesió que ja incloia els centrals Yeray Izquierdo i Nacho Pastor i el mig centre Nil Garrido.

Un gol de falta desequilibra el duel

El CE Manresa va discutir la possessió de la pilota al València Mestalla durant els deu primers minuts de l’enfrontament, un període en el qual ambdues formacions van protagonitzar tres aproximacions a l’àrea de l’oponent. El central Rubén Iranzo va tallar la prometedora incursió d’Enric Baquero per l’esquerra (min 4) i Carlos Alemán va haver de cedir córner per neutralitzar la penetració del barceloní arran d’un precís servei en profunditat d’Òscar Pulido (min 10). Quaranta-dos segons després, la rematada de cap de Yaya Sidibé no va qüestionar la integritat de la porteria defensada per Nil Ruiz. El jugador més incisiu del València Mestalla fins aleshores, Hugo González, va trencar l’equilibri. El mitja punta va provocar una falta d’Àlex Iglesias a la frontal de l’àrea de penal blanc-i-vermella que, a continuació, va convertir en el primer gol dels amfitrions amb un servei inapel·lable (min 12). 

L’avantatge va desinhibir els jugadors de Miguel Ángel Angulo. Els valencianistes es van desfer de la llosa psicològica d’acumular sis jornades sense conèixer la victòria i van sotmetre el CE Manresa a una allau ofensiva durant els següents minuts. Òscar Pulido va conjurar l’enverinada centrada del lateral dret Carlos Alemán (min 17) i Yaya Sidibé va desviar a córner el perillós xut d’Hugo González (min 26). Vuit minuts després, una intencionada passada de Diego Moreno va habilitar el destre Pablo Gozálbez per penetrar amb avantatge a l’àrea de penal manresana i Martí Soler va haver de cometre un penal que el mitja punta (min 36) va transformar amb mestria (2 a 0). Les dificultats de l’entramat defensiu blanc-i-vermell per neutralitzar la mobilitat del tercet de mitges puntes locals i les incursions com a extrems dels laterals Carlos Alemán i Diego Moreno es van mantenir fins al descans. Una centrada d’aquest darrer jugador va propiciar la rematada de cap des de l'interior de l'àrea de gol manresana de Mario Domínguez que Òscar Pulido va aturar (min 45+2).

La sentència fa innòcua la millora

A l’inici de la represa, Marc Martínez i Alpha Bagayoko van substituir Marc Cuello i Enric Baquero. Una mil·limètrica centrada del mig centre navarclí va habilitar Javi López per armar una perillosa rematada de cap des del punt de penal (min 46). De seguida es va poder constatar que el CE Manresa encarava el segon període amb més gosadia ofensiva, però una magnífica assistència de Pedro Alemañ va permetre Pablo Gozálbez ampliar l’avantatge valencianista (3 a 0) i sentenciar el guanyador de l’enfrontament (min 50). 

A partir d’aleshores, el València Mestalla va optar per parapetar-se a la seva parcel·la defensiva i va cedir la iniciativa ofensiva a un CE Manresa més incisiu per les bandes, gràcies a Alpha Bagayoko. Una errada de Nil Ruiz va possibilitar que Javi López l’intentés superar amb una vaselina que el porter valencianista va conjurar (min 69). En els darrers minuts de joc, els amfitrions van disposar de dues ocasions per ampliar la seva golejada. Òscar Pulido es va lluir per aturar la rematada de cap, a boca de canó, de Joselu (min 83) i la gardela de Pablo Gozálbez es va estavellar al travesser (min 84). Una bona acció combinativa entre Javi López i Álex Pachón va ser la gènesi de la millor oportunitat del CE Manresa. Malauradament, Iván Muñoz va desviar a córner la canonada del davanter esparreguerí (min 88).

LA FITXA TÈCNICA.

VALÈNCIA MESTALLA CF (Sistema de joc: 4-2-3-1). Nil Ruiz; Carlos Alemán, Iker Córdoba (Iván Muñoz min 46), Rubén Iranzo, Diego Moreno; Borja Calvo (David Otorbi min 66), César Moreno; Martín Tejón (Mario Camus min 74), Pablo Gozálbez, Hugo González (Pedro Alemañ min 46); i Mario Domínguez (José Luis Pérez Joselu min 82). CE MANRESA (Sistema de joc: 4-2-3-1). Òscar Pulido; Álex Sánchez (Dani Reina min 63), Yaya Sidibé, Moha, Àlex Iglesias (David Pons min 63); Marc Cuello (Marc Martínez min 46), Martí Soler; Carlos Gilbert, Pol Ballesteros (Álex Pachón min 73), Enric Baquero (Alpha Bagayoko min 46); i Javi López.

ÀRBITRE. Alberto Martín Hernández (Comité de l’Aragó), auxiliat per Alejandro Carmona López i Mario Sánchez Sancho. Va amonestar el local Iker Córdoba (min 6) i els visitants Àlex Iglesias (min 11), Marc Martínez (min 61) i David Pons (min 75).

GOLS. 1-0 Hugo González min 12, 2-0 Pablo Gozálbez (de penal) min 36 i 3-0 Pablo Gozálbez min 50.

ESTADI. Ciutat Esportiva de Paterna - Antonio Puchades. 400 espectadors. 

[object Object]

El nou entrenador del CE Manresa, Aitor Maeso, va considerar que «hem sortit bé, amb molt bones intencions i amb una idea clara de com havíem d’afrontar i jugar el partit». Malgrat aquesta circumstància, Aitor Maeso va assenyalar que, durant el primer període, «a nivell defensiu, hem tingut desajustos en algunes situacions en les quals havíem de pressionar i, quan estàvem en fase ofensiva, hem comès errors en algunes situacions de vigilància per contrarestar les possibles accions de contracop que podia bastir l’oponent». D’altra banda, segons el tècnic, «ens ha faltat ser més incisius a nivell ofensiu: havíem de finalitzar moltes més jugades i fer més mal a l’oponent quan gaudíem de situacions d’avantatge». «Tot aquest seguit de factors han minvat les nostres prestacions durant la primera part i el penal en contra que ha assenyalat l’àrbitre i que ha suposat el dos a zero, ens ha posat molt difícil assolir un resultat positiu», va concloure. En contraposició, «a la represa hem estat més agosarats i més competitius, però no hem aconseguit materialitzar el gol que ens hauria permès optar a puntuar». Aitor Maeso va incitar els futbolistes blanc-i-vermells «a treballar fort per incrementar la capacitat competitiva del CE Manresa».