Futbol/Lliga de Campions

El París Saint-Germain de Mbappé i Luis Enrique es creua en el camí del Barça a Europa

El City de Guardiola jugarà per tercer any seguit contra el Madrid, amb la tornada novament a l'Etihad Stadium

Kylian Mbappé serà un dels atractius de l'eliminatòria

Kylian Mbappé serà un dels atractius de l'eliminatòria / Christophe Petit Tesson/EFE

Jordi Agut

Jordi Agut

El París Saint-Germain de Luis Enrique, d'Ousmane Dembélé i del futurible jugador del Reial Madrid Kylian Mbappé serà el rival del Barça en els quarts de final de la Lliga de Campions, amb la tornada a l'Estadi Olímpic Lluís Companys. Ha estat el resultat del sorteig del torneig que s'ha fet a Nyon i que també ha determinat que el vencedor d'aquesta eliminatòria s'enfrontarà en semifinals, i amb la tornada a casa, contra el vencedor de l'Atlètic de Madrid-Borussia Dortmund.

Per l'altra banda del quatre, el Manchester City de Pep Guardiola jugarà per tercer any seguit contra el Reial Madrid. En els dos anteriors havia estat a les semifinals. En el primer, van passar els blancs i en el segon, els cityzens. Sempre va vèncer qui va tenir la tornada a casa i, en aquesta ocasió, són els anglesos. El guanyador d'aquesta eliminatòria jugarà en semifinals, i amb la tornada a casa, contra el vencedor de l'Arsenal-Bayern de Munic. Qui quedi de la primera part del quadre, o sigui, Atlètic de Madrid, Dortmund, PSG o Barça, serà el local en la final de Wembley.

Serà la cinquena vegada que el Barça i el PSG s'enfrontin en una eliminatòria de Champions, més enllà de dos partits de fases de grups en què també es van enfrontar. El balanç és de 3-2 per als catalans, tot i que l'última vegada van vèncer els francesos, la temporada 2020-21, en els vuitens de final, amb un feridor 1-4 al Camp Nou, amb tres gols de Mbappé, i un estèril per al Barça 1-1 al Parc dels Prínceps, en el que va ser l'últim gol de Messi en competicio europea amb l'equip blaugrana.

A la memòria també hi ha l'eliminatòria de vuitens de la temporada 2016-17, quan el Barça va eliminar el PSG, amb Luis Enrique, ara tècnic dels francesos, a la banqueta catalana, perdent per 4-0 a París i remuntant amb un 6-1 a casa, amb gol final de Sergi Roberto.

Aquests són els partits de quarts de final

Anada 9 i 10 d'abril/Tornada, 16 i 17 d'abril. Els horaris es coneixeran divendres a la tarda

At. Madrid-Borussia Dortmund (1)

París Saint Germain-FC Barcelona (2)

Arsenal-Bayern Munic (3)

R. Madrid-Manchester City (4)

Semifinals, 30 abril/1 de maig i 7/8 de maig

1 contra 2 (A)

3 contra 4 (B)

Final, 1 de juny (Wembley)

A contra B