Paco Cahinero seguirà una temporada més a la banqueta del Covisa Manresa

El club i el tècnic ratifiquen el seu compromís en un projecte a tres anys per dur l'equip a la Segona divisió A

L'entrenador del Covisa Manresa, Paco Cachinero, i el president del club Pere Joan Pusó en el moment d'acordar la continuïtat del tècnic

L'entrenador del Covisa Manresa, Paco Cachinero, i el president del club Pere Joan Pusó en el moment d'acordar la continuïtat del tècnic / MFS

Jordi Badia Perea

Jordi Badia Perea

L'entrenador del Covisa Manresa, Paco Cachinero, seguirà a la banqueta de l'equip la temporada que ve després de l'acord firmat amb el club i que ratifica el compromís de les dues parts en un projecte a tres anys vista que té l'objectiu de dur l'equip a la Segona Divisió A del futsal espanyol. "És la confirmació que la feina que s'està fent és realment bona, tant pel que fa a la directiva, els jugadors com el cos tècnic", ha declarat a Regió 7 Paco Cachinero.

Encara que tècnicament l'acord sigui una renovació del contracte perquè la federació només valida els acords privats temporada a temporada, des del club especifiquen que es tracta de ratificar la continuïtat del projecte. "La decisió no afectarà el desenvolupament final d'aquesta temporada de si s'aconsegueix o no l'ascens a la Segona Divisió perquè les dues parts ens vam marcar el propòsit d'aconseguir-ho en un màxim de tres temporades i el que hem fet és donar-hi continuïtat", explica el president del club, Pere Joan Pusó.

A sis jornades per a la fase regular del campionat, el Covisa Manresa lidera el grup 3 de la Segona Divisió B i té assegurada la seva presència al play-off d'ascens atès que té 19 punts d'avantatge al quart classificat, el Cerdanyola FC, amb 18 punts per disputar. També té a tocar garantir-se una de les dues primeres places que li donarien el factor pista a favor a la primera eliminatòria perquè li treu 13 punts al Marlex Futsal Mataró, que és tercer.

De fet, tot i que l'objectiu va evolucionar de la classificació per al play-off a fer-se amb el segon lloc a partir de la bona trajectòria de l'equip, a les darreres jornades ha canviat cap a l'obtenció del títol, segons expliquen des del club. I és que el Covisa Manresa lidera la classificació amb 5 punts d'avantatge sobre l'Sporting La Nucia, l'únic equip que ha aconseguit vèncer els manresans i que visitarà el Pujolet la penúltima jornada, el dia 4 de maig.

L'entrenador del Covisa Manresa valora de "molt positiva" la temporada. "No pensàvem que pogués arribar tan aviat", reconeix Paco Cachinero i afirma que "crec que ens n'hem de sentir molt contents i molt orgullosos del que estem fent". En els 24 partits disputats, els manresans només han concedit tres empats i una derrota, a la pista de La Nucia. Són de llarg l'equip més golejador amb 159 gols pels 124 dels alacantins i també els menys golejats amb tan sols 56 pels 60 del Futsal Barceloneta, setè classificat.

Per a Cachinero, aquests resultats són el fruit "de la bona feina que s'ha fet, de la planificació i de l'encert de les decisions que s'han pres des de la Junta directiva", però també "del compromís dels jugadors en el projecte i, esclar, del treball que fem des del cos tècnic per ajudar-los en tot moment".

La temporada que ve serà la cinquena de Paco Cachinero al club manresà, en tres etapes. La primera, del 2012 al 2014, i la segona, la temporada 2018-2019, en què l'equip va quedar segon classificat a la Lliga (llavors només el campió accedia a la fase d'ascens) i a la Copa del Rei va eliminar el Full Energia Saragossa de la Segona Divisió per 9 a 7 i va caure al Pujolet contra el Emotion Sala 10 Saragossa, de la Primera Divisió per 6 a 9.

"Personalment, em feia molta il·lusió que el projecte sortís bé i, la veritat, està anant pel camí que ens vam marcar", explica Cachinero, alhora que confessa que "ens pensàvem que ens caldria més temps a arribar-hi. Tot i que encara hem de veure com arribem al play-off i com l'afrontem".

El Covisa Manresa reprendrà la competició després de dos caps de setmana sense lliga aquest dissabte a les 18.30 h al Pujolet contra el Cerdanyola FC, equip que ocupa la quarta posició.