Luis Rubiales, en llibertat després de declarar davant de la Guardia Civil

L'expresident de la RFEF ha abandonat l'aeroport en una furgoneta de la Guàrdia Civil

Luis Rubiales, a l'entrada de l'Audiència Nacional de Madrid

Luis Rubiales, a l'entrada de l'Audiència Nacional de Madrid / Susana Vera

Redacció

La Guàrdia Civil ha deixat en llibertat l'expresident de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) Luis Rubiales després de prendre-li declaració després de ser detingut res més aterrar a l'aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas procedent de República Dominicana.

Segons han indicat a EFE fonts pròximes al cas, els agents de la Unitat Central Operativa (UCO) de l'institut armat l'han dut a instal·lacions de la Guàrdia Civil a l'aeroport, on li han pres declaració, tal com havia demanat la jutgessa que investiga el cas.

Ara serà la magistrada qui decideixi quan cita l'expresident de la RFEF, a qui a la República Dominicana els agents li van confiscar dispositius electrònics i documentació al registre del seu allotjament en aquest país.

Rubiales ha estat arrestat tan bon punt ha aterrat a la terminal 1 de l'aeroport. L'objecte de la detenció era llegir-li els seus drets, interrogar-lo i intervenir els seus dispositius mòbils.

Luis Rubiales tenia previst tornar a Espanya des de República Dominicana aquest dissabte, si bé ha avançat a aquest dimecres el seu retorn a Espanya precisament un dia després que agents de l'UCO registressin el seu habitatge al país del Carib on residia des de fa uns mesos.

Amb tot, fonts de la seva defensa han indicat que la seva voluntat era tornar al més aviat possible i que encara no té cap citació al jutjat. La jutgessa de Majadahonda (Madrid) investiga contractes, possiblement irregulars, dels últims cinc anys en l'RFEF, en coincidència amb l'etapa de Rubiales al capdavant de l'entitat.