Aragonès presenta a Manresa el nou model de comissaries de proximitat de Mossos d'Esquadra

La capital del Bages acollirà la primera de les deu que el departament d’Interior vol desplegar a diferents ciutats d’arreu del país · Les obres de l'equipament començaran passat l'estiu

Arnau Valverde

Arnau Valverde

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, acompanyat del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha visitat Manresa aquest dijous al matí per presentar el nou model de comissaries de proximitat que posaran en marxa els Mossos d'Esquadra i les policies locals en diferents punts de Catalunya. Acompanyats de l'alcalde de Manresa, Marc Aloy, han accedit al local del passeig de la República, encara buit i sense reformar, per veure les instal•lacions que acolliran aquest equipament pioner a Catalunya. Les obres de la futura comissaria començaran passat l'estiu i duraran quatre mesos. El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ja va visitar el local fa uns mesos per anunciar precisament que Manresa tindria la primera comissaria de proximitat de Catalunya. 

Pere Aragonès i Marc Aloy han signat avui el conveni entre la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Manresa que regularà la creació d'aquesta nova comissaria. El batlle ha assegurat que en els propers dies s'aprovarà el projecte i començarà el procés de licitació de la reforma del local per tal que aquest any es posi en marxa la comissaria. El projecte té un cost d'uns 300.000 euros i serà assumit per les dues administracions a parts iguales, així com les despeses generals del local, com l'aigua o la llum, quan aquest es posi en marxa.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, arriba a la comissaria de Mossos d'Esquadra de Manresa

Oscar Bayona

La comissaria comptarà amb una vintena d'agents dels dos cossos de seguretat. L'objectiu, segons ha explicat Aragonès, és disposar d'un espai més proper a la ciutadania per tal que "estigui més segura i se senti més segura" i això es fa situant l'equipament "a la vora d'on passen les coses". En aquest equipament la ciutadania podrà fer els mateixos tràmits que es poden fer actualment a les comissaries de Mossos d'Esquadra i de la Policia Local de Manresa, però sense necessitat de desplaçar-se lluny del centre.

Marc Aloy ha apuntat que a Manresa es va detectar un pic en la sensació d'inseguretat de la ciutadania el 2021 i que en aquell moment es van posar en marxa diferents mesures per mirar de pal·liar aquesta situació. En aquest sentit ha destacat les patrulles compartides a peu de carrer entre Mossos i Policia Local, el programa engegat amb els Serveis Socials per ajudar a joves que fan actes de delinqüència i, finalment, la creació d'aquesta comissaria de proximitat. Ha destacat també que la comissaria dels Mossos d'Esquadra es va fer lluny del centre, que és "on passen les coses" i per tant destaca la importància del nou equipament.

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha apuntat que la direcció de la comissaria correspondrà als actuals responsables de l'Àrea Bàsica Policial de la zona i de la Policia Local de Manresa i que, per tant, no hi haurà un responsable com a tal de la comissaria.

La intenció de la Generalitat és que durant aquesta legislatura es posin en marxa 10 comissaries de proximitat arreu de Catalunya. Precisament, Aragonès ha anunciat que se'n preveu crear a Moià, Tarragona i Barcelona, entre altres. En el cas de la capital del Moianès, les obres d'ampliació del local on s'ubicarà la comissaria compartida s'estan duent a terme. Amb aquesta mesura es preveu incorporar nous agents progressivament i que la comissaria estigui oberta les 24 hores del dia tots els dies de l'any.

Subscriu-te per seguir llegint