Un integrant de la brigada de rescat de Súria: "La mina a vegades no avisa, li podria haver passat a qualsevol"

Carlos Arnaldo afirma que incidents com el d'aquest dijous poden produir-se encara que el sostre "no mostri signes de defallir"

L'exterior de la mina de Súria

L'exterior de la mina de Súria / Alex Guerrero

Arnau Valverde

Arnau Valverde

Un treballador de la mina, Carlos Arnaldo, ha explicat que l'accident ha tingut lloc en una galeria nova i que ha sigut inesperat. "La mina a vegades no avisa, li podria haver passat a qualsevol", ha afirmat. 

"La mort d'un company t'afecta. Som un poble petit, tothom té amics i coneguts a la mina i no és fàcil", ha explicat Arnaldo, que forma part de la brigada de rescat. Arnaldo ha confirmat que hi ha hagut tres persones implicades i que eren geògrafs. La seva feina, com cada dia, era revisar les capes de la mina per analitzar per on es podia avançar i on extreure. 

Arnaldo apunta, però, que aquest tipus d'accidents poden passar. En aquest sentit assegura que a vegades el sostre no mostra signes de defallir però que pot passar. Arnaldo diu que l'accident ha tingut lloc a una galeria oberta recentment i a uns 900 metres de profunditat, tot i que s'havia arribat a treballar a més de 1.000 metres. A la galeria recentment s'hi havia obert una nova connexió que és on podria haver-hi hagut l'accident. 

Sobre el fet que fes 10 anys de l'últim accident mortal a la mina de Súria, Arnaldo apunta que s'ha evolucionat molt en seguretat i valora tot el temps sense morts, però recorda que el risc sempre hi és.