La fiscalia ha demanat al Tribunal Suprem que anul·li el judici contra part de la Mesa del Parlament de Roger Torrent, que va quedar absolta pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) del delicte de desobediència, i es torni a repetir amb uns altres magistrats. El TSJC va absoldre Torrent, Eusebi Campdepadrós, Josep Costa i la bagenca Adriana Delgado en considerar que no van tenir la intenció de desobeir els requeriments del Tribunal Constitucional (TC) quan van admetre a tràmit dues resolucions sobre l'autodeterminació i la monarquia espanyola. En canvi, el fiscal diu que la sentència no estava prou fonamentada i la veu "arbitrària" i "allunyada de la realitat", segons el recurs al qual ha tingut accés l'ACN.

En el seu escrit, el ministeri públic al·lega que l'absolució per part del tribunal va ser "absolutament arbitrària" i sota "criteris valoratius no racionals, apartats de tota lògica o aliens a qualsevol paràmetre d'interpretació sostenible en dret". Afegeix que la sentència va ser "aliena a les màximes d'experiència i apartades del cànon constitucional de valoració racional de la prova". En un escrit molt dur, el fiscal Antonio Pablo Rives dona la raó al vot particular de la sentència del TSJC i diu que els altres dos magistrats van prendre una decisió "absolutament faltada de fonament i allunyada de la realitat".

Per fonamentar el seu recurs, el fiscal fa servir els arguments que el mateix Tribunal Constitucional (TC) va esgrimir el gener del 2020 al·legant que el Parlament havia "tornat a vulnerar l'ordre constitucional i estatutari" en admetre a tràmit propostes de resolució el contingut de les quals era "objectivament contrari a la Constitució i no era difícil de constatar", tenint en compte sentències prèvies del TC i els requeriments enviats a la Mesa.

Per tot això, la fiscalia no només demana la nul·litat de la sentència i que el tribunal la torni a dictar per argumentar-la millor, sinó que demana repetir el judici amb uns altres magistrats.

Per la seva banda, tot i que l'acusació popular de Vox va anunciar que presentaria recurs, finalment no l'ha formalitzat.