Nou episodi de tensió a la UAB entre estudiants i Mossos per la presència d'una carpa informativa de S'ha Acabat

Els agents han fet ús de les defenses per evitar l'avançament d'entre 20 i 30 persones

Accés a la plaça Cívica de la UAB

Accés a la plaça Cívica de la UAB / ACN

Redacció

La fira d'entitats de la UAB ha viscut aquest dijous un nou episodi de tensió entre estudiants antifeixistes i agents dels Mossos d'Esquadra. Pels volts de les 13.00, entre 20 i 30 persones que duien una pancarta amb el lema "S'ha Acabat fora de la UAB" han volgut accedir a la zona on membres del grup de joves constitucionalistes S'ha Acabat hi tenien instal·lada una carpa informativa, però personal de la seguretat privada del centre ho ha evitat fent un cordó. Davant la pressió exercida, s'hi han sumat agents dels Mossos, que han fet pressió i han arribat a fer ús de les defenses per fer recular el grup. Tot i la topada, fonts del cos han assenyalat a l'ACN que no s'han practicat ni identificacions ni detencions.

Els incidents s'han produït en l'edició primaveral de 'La Comunitària', una cita que cobreix l'espai de l'antiga festa de la primavera que es feia al campus de Bellaterra. Se'n fan dos al llarg de l'any, un altre a la tardor, que substitueix l'antiga Festa Major de la UAB.

Precisament, a l'octubre de l'any passat es va donar un episodi similar al d'aquest dijous. En aquella ocasió, però, la policia i la seguretat privada de la UAB van fer un cordó per evitar aldarulls, i no es va produir cap incident rellevant.