Commoció a Sant Hipòlit de Voltregà per l'assassinat a trets d'un menor

Els veïns defineixen el presumpte agressor com una persona "conflictiva" amb problemes amb les drogues

La casa del presumpte assassí precintada pels Mossos d'Esquadra

La casa del presumpte assassí precintada pels Mossos d'Esquadra / Laura Serrat

Laura Serrat

Laura Serrat

El dolor i la incomprensió són els sentiments predominants entre els habitants de Sant Hipòlit de Voltregà, la població osonenca de poc més de 3.000 habitants que aquest matí s’ha llevat amb la notícia de la mort a trets d’un noi de 15 anys del municipi. La majoria dels veïns mostren molta preocupació per la sensació d’inseguretat que els fets han generat en una població que defineixen com a “pacífica” i demanen esclarir les causes d’un succés que ha acabat amb la detenció del presumpte autor del crim per part dels Mossos d’Esquadra.

L’ampli dispositiu policial que s’ha desplegat al municipi per a la captura del sospitós, que s’havia amagat armat en un bosc, ha alertat els veïns des de primera hora del matí. “Ens hem despertat amb el so dels helicòpters que sobrevolaven el poble”, ha explicat un dels veïns. La majoria han destacat que no és habitual veure tanta presència policial al municipi. “Al principi ens pensàvem que estaven fent un control antidrogues, però després ja ens hem assabentat per les notícies del tràgic succés”, ha destacat una veïna, visiblement afectada pels fets.  

L’enfrontament que ha acabat amb la mort del jove ha causat una gran commoció en un municipi on pràcticament tots els veïns es coneixen entre ells. Per aquest motiu, la preocupació s'ha detectat a peu de carrer i també als bars i restaurants, que tenien la televisió encesa i un únic tema de conversa. Entre els que comentaven el succés, la majoria han coincidit a definir el presumpte autor com una persona “conflictiva i vinculada al tràfic de drogues”. De fet, un dels veïns ha explicat que aquesta setmana va veure el sospitós del crim “visiblement afectat pels efectes de les drogues en un carrer cèntric del municipi”.

Els veïns que han volgut seguir de més a la vora els esdeveniments s’han concentrat davant del dispositiu policial que s’ha desplegat al carrer de Sant Martí, on s’han produït els fets. Es tracta d’un vial estret que pertany al barri del Pilar i que dona sortida al turó del Murral, per on s’hauria escapat el detingut. L’accés a la zona s’ha mantingut tancat fins que al migdia s’ha procedit a fer l’aixecament del cadàver. Les restes de sang de la víctima encara eren visibles aquest matí en alguns trams de la vorera del carrer.

Un dels veïns del vial de Sant Martí, Jesús Lara, ha confirmat a aquest diari que aquesta matinada s’han sentit crits i dos trets al carrer on s’han produït els fets. El testimoni ha explicat que quan va sortir al carrer l’agressor ja havia fugit i la víctima presentava una greu ferida al clatell, “que no semblava causada per una bala sinó per una caiguda”. Lara ha assenyalat que el jove es trobava un “estat molt greu” i, quan van arribar els serveis d’emergències, no es va poder fer res per salvar-li la vida. També ha afegit que no era la primera vegada que l’agressor feia detonar una arma de foc.

L’Ajuntament decreta dos dies de dol

Sant Hipòlit de Voltregà ha decretat dos dies de dol oficial per la mort a trets del jove de 15 anys i suspèn totes les activitats organitzades per l'Ajuntament. "En nom de tot el poble i des del consistori, manifestem el nostre profund dolor i el més sentit condol a la família i les amistats", ha assenyalat l'Ajuntament osonenc en un breu comunicat. En paral·lel, el consistori ha convocat tota la població a fer un minut de silenci aquest dimarts a les 7 de la tarda a la plaça de la Vila per mostrar el suport i l'escalf a la família de la víctima. "També volem fer notori el nostre agraïment al cos de Mossos d'Esquadra i serveis d'emergències per la seva tasca en un dia tan trist per Sant Hipòlit de Voltregà", conclou el comunicat.

Subscriu-te per seguir llegint