Detenen tres persones per robar a l'interior de vehicles aparcats en restaurants del Bages i la Garrotxa

Els Mossos d'Esquadra van perseguir els infractors per la C-17 fins que els van poder interceptar al municipi osonenc de Malla

Imatge d'un cotxe dels Mossos d'Esquadra

Imatge d'un cotxe dels Mossos d'Esquadra / Arxiu/Oscar Bayona

Redacció

Dos homes, de 26 i 22 anys, i un menor, van ser detinguts el passat dijous pels Mossos d'Esquadra com a presumptes autors de dos delictes de robatori amb força a interior de vehicle. Als infractors se'ls van trobar objectes sostrets a cotxes que estaven aparcats als pàrquings d'un restaurant de Castellfollit del Boix i un altre de Santa Pau, a la Garrotxa. A un d'ells també se'l va detenir per resistència i desobediència als agents de l'autoritat i conducció temerària.

El passat 4 de maig, al voltant de les quatre de la tarda, els Mossos van rebre l'avís d'un testimoni que acabava de veure tres homes intentant robar a l'interior de diversos vehicles aparcats en un restaurant d'Orís (Osona). Segons el testimoni, després de ser sorpresos, els lladres van fugir direcció Vic per la carretera C-17.

Ràpidament diverses patrulles van fer recerca dels autors i a l'alçada del municipi de Vic els van localitzar. Els mossos els van fer senyals perquè s'aturessin, però aquests van fer cas omís i van fugir circulant de forma temerària. Durant la fugida els agents van observar com un dels ocupants llençava un objecte per la finestra. Finalment, a l'alçada del municipi de Malla, van poder aturar el vehicle.

En l'escorcoll els agents van localitzar un document d'identitat que no era de la seva propietat, uns auriculars i eines per cometre robatoris. A més, també van localitzar la tauleta electrònica que havien llençat per la finestra durant la fugida. Després de diverses gestions, els agents van poder constatar que els objectes recuperats s'acabaven de sostreure, aquell mateix dia, de l'interior d'un vehicle estacionat en el pàrquing d'un restaurant de Santa Pau (Garrotxa). Davant d'això, els tres ocupants van quedar detinguts per la seva presumpta relació amb el robatori.

Posteriorment, també es va relacionar els detinguts amb un robatori interior de vehicle que s'havia produït el dia abans, el 3 d'abril, en un restaurant de Castellfollit del Boix, al Bages.

Els detinguts van passar el 5 d'abril a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Vic, el qual va decretar llibertat amb càrrecs.