Mossos d'Esquadra ha anunciat aquest divendres canvis en l'organització del cos amb nous lideratges. Segons han comunicat, la comissària Alícia Moriana serà la nova cap de Mossos a la regió central i substituirà la comissària Cristina Manresa, que dirigirà l'Escola de Policia de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

Moriana serà la segona dona que estarà al capdavant de l'àrea dels Mossos a la Catalunya central, ja que precisament Manresa, de qui n'agafarà el relleu, en va ser la primera comissària. Manresa es va posar al capdavant de la regió policial el novembre del 2020, just després del que en aquell moment va ser la restitució del major Josep Lluís Trapero, que va nomenar una nova cúpula del cos policial. Llavors Manresa va rellevar en el càrrec Josep Lluís Rossell, que va ser nomenat com a comissari de la regió central el 6 de juny del 2019. Fins a aquell moment, era la cap de la Comissaria Superior de Coordinació Central.

Aquest moviment és un dels canvis de responsabilitat que Interior durà a terme de forma estratègica al capdavant d'algunes regions clau. 

Altres moviments estratègics

D'altra banda, aquest divendres també s'ha nomenat la comissària Montserrat Estruch nova cap de la policia catalana a la ciutat de Barcelona, que deixarà de ser la sotscap de la regió policial Metropolitana Nord. El seu número 2 a la capital catalana serà el comissari Ignasi Teixidor. Estruch substitueix la també comissària Marta Fernández, que comandarà la Comissaria Superior de Seguretat Ciutadana amb Joan Portals com a sotscap. El cos policial també fa canvis a la Comissaria Superior Territorial, que a partir d'ara la dirigirà la comissària Mònica Luis.

El comissari Miquel Àngel Garcia nou cap de la nova Comissaria General TIC, i el sotscap serà Jordi Gràcia Felices. Aquesta nova comissaria tindrà competències sobre els sistemes i tecnologies de la informació dels Mossos d'Esquadra i treballarà l'àmbit de la ciberseguretat a nivell intern.

Assumirà la direcció de la Regió Policial Virtual l'intendent Roger Sales. L'intendent Joan Carles Granja ha estat nomenat sotscap de la Comissaria General d'Investigació Criminal, que comanda el comissari Ramón Chacón. El comissari Carles Anfruns ha estat nomenat, després d'un breu pas per una unitat de dispositius especials, nou cap de la Comissaria General de Mobilitat, que s'encarregarà de Trànsit.

Així mateix, la sotscap fins ara a Barcelona, Sílvia Catà, serà la nova cap de la regió policial de Girona, substituint el comissari Josep Milan, que passarà a segona activitat.

Pel que fa a la regió policial Metropolitana Sud, Amadeu Domingo serà el nou cap, mentre que Antoni Sánchez David serà el sotscap. Sánchez substituirà l'intendent Ignasi Teixidó, que passa a ser sotscap de la Regió Metropolitana Nord.

Amb aquests canvis, sis comissaries superiors o generals tindran una dependència directa de la Prefectura: la Comissaria Superior Territorial, la Comissaria Superior de Seguretat Ciutadana, la Comissaria Superior Tècnica, la Comissaria General d'Investigació Criminal, la Comissaria General d'Informació i la Comissaria General de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC).

Mossos d'Esquadra ha defensat que la nova estructura ha de permetre "donar una resposta millor als reptes de servei i organitzatius" que es presenten de cara als propers anys al cos.