Corredisses i empentes: així van viure l'incendi d'un vagó de l'R12 els passatges que anaven a dins

L'incendi originat a la catenària va afectar el sostre d'un dels vagons del comboi

Setana persones van ser evacuades i vuit d'elles van patir lesions lleus

Efectius del SEM atenen passatgers del tren afectat pel foc a la catenària

Efectius del SEM atenen passatgers del tren afectat pel foc a la catenària / Estefania Escolà

ACN

La Sanae, una de les passatgeres que viatjava al comboi de la línia R12 afectat ahir al vespre per un incendi a la catenària de la línia, ha relatat a l'ACN que anava al tren amb una cosia quan tot plegat van veure que "començava a sortir foc". "Ens hem espantat molt", recorda. Com ella, al tren hi viatjaven una setantena de persones que van haver de ser evacuades pels serveis d'emergència i vuit van patir ferides lleus.

Els llums es van apagar de sobte i que un passatger va veure que s'obria una porta. "Va saltar, i tothom va començar a saltar darrere seu", relata la Sanae. En aquesta corredissa per baixar, la seva cosina va rebre una empenta i va caure, i segons ha explicat la dona, va ser traslladada a l'hospital de Manresa.

La Laura, l'Elaria i l'Elisia, també testimonis de l'incident, coincideixen en el fet que es van espantar per les flames. "Estàvem al vagó i vam començar a veure espurnes, i tot plegat algú va cridar que hi havia foc". Aleshores "un passatger que dormia es va despertar i va començar a fer anar la gent cap al vagó del davant". Les tres explicaven que va ser un moment de força confusió, perquè els que corrien cap al davant arribaven esverats mentre els que hi eren asseguts desconeixien el que passava.

Alguns passatgers d'un tren de la R-12 -al fons de la imatge- que ha quedat aturat entre dos túnels per un incendi a la catenària que ha afectat la part alta d'un dels vagons

Alguns passatgers del tren de la R12 -al fons de la imatge- que va quedar aturat entre dos túnels per un incendi a la catenària / Cedida a l'ACN

Tot plegat mentre el tren continuava la marxa, "perquè el conductor semblava que no s'havia adonat que hi havia el foc", de tal manera que una de les tres va decidir activar l'alarma.

Un altre moment de confusió va ser quan la gent va saltar del tren, quan relaten que una dona va caure després de rebre una empenta d'un altre passatger que també volia baixar.

L'incendi es va opriginar a la catenària de la via. Posteriorment, va començar a sortir fum del sostre d'un dels vagons del comboi que anava en direcció Cervera i que va quedar aturat entre dos túnels al terme municipal de Rajadell, en una zona de difícil accés. Nou dotacions dels Bombers de la Generalitat es van desplaçar fins al lloc dels fets per apagar l'incendi i assistir els passatgers. També es van activar dues dotacions del SEM, que van atendre les vuit persones afectades de caràcter lleu.

D'altra banda, Protecció Civil va activar la prealerta del pla Ferrocat i la circulació a la línia va quedar tallada fins aquest divendres al matí entre Rajadell i Calaf a causa de la incidència.

Subscriu-te per seguir llegint