Llarena tanca el sumari contra Ponsatí per desobediència per l'1-O

L'eurodiputada va quedar en llibertat després de negar-se a respondre les preguntes del jutjat de guàrdia de Barcelona

L'eurodiputada de Junts Clara Ponsatí sortint dels jutjats de guàrdia de Barcelona

L'eurodiputada de Junts Clara Ponsatí sortint dels jutjats de guàrdia de Barcelona / ACN

ACN

El magistrat instructor de la causa de l'1-O, Pablo Llarena, ha conclòs el sumari de Clara Ponsatí per un presumpte delicte de desobediència i l'ha deixada a un pas del judici. El jutge ha assenyalat que, una vegada practicades les diligències necessàries, no es considera necessària cap indagació més, i és procedent remetre testimoni de la causa a la Sala Penal. Els Mossos van detenir dilluns al matí l'eurodiputada de Junts al carrer Compte Borrell de Barcelona. Va ser poc després que publiqués un missatge a les xarxes socials dient que era a la capital catalana. Ponsatí va quedar en llibertat un cop va comparèixer davant del jutge de guàrdia. Va negar-se a declarar per recomanació legal.

Llarena ha conclòs el sumari gairebé sis anys després d'iniciar-lo. L'eurodiputada de Junts i exconsellera s'enfronta a un processament per desobediència, que implicaria la seva inhabilitació. 

Ponsatí tenia una ordre nacional de detenció per no haver-se presentat el 24 d'abril voluntàriament a declarar davant del Tribunal Suprem per un presumpte delicte de desobediència. El magistrat Pablo Llarena va decidir no enviar-la a Madrid i que fos el jutge de guàrdia el que li prengués declaració.