Deixen anar nou toros en un municipi d’Alacant mentre desfilaven nens i joves en una cercavila

La gent va començar a córrer enmig d’una confusió que no es va resoldre fins que van aparèixer nou toros amb astes que els perseguien

Els joves i nens corrent dels nou bous que havien sortit al cercavila per error

Els joves i nens corrent dels nou bous que havien sortit al cercavila per error

Amparo Soria

Es va estendre el pànic aquest diumenge a la tarda a Gata de Gorgos, a Alacant, que celebra les seves festes patronals, quan es van deixar anar nou toros de la cleda i es van escapar pel recinte que hi havia preparat per a aquests animals dins de l’espectacle dels bous al carrer. El problema és que en aquells moments encara estaven desfilant els quintos infantils i joves de les festes del 2023 per celebrar la rotllana.

Joves i nens eren a prop del final d’aquesta cercavila de disfresses que se celebra cada any i que estava programada per a ahir a les 18 hores. En l’últim tram, encara quan tots caminaven tranquils vestits de flamenques, la gent va començar a córrer enmig d’una confusió que no es va resoldre fins que van aparèixer nou toros amb astes que els perseguien.

Eren els toros preparats per sortir després. Tot apunta que un error en la comunicació va precipitar la sortida dels toros, que van irrompre en la cercavila, tot i que l’hora de sortida estava prevista a les 19 hores a càrrec de la ramaderia Machancoses.

La Federació de Bous al Carrer explica a aquest diari que, segons ha pogut confirmar amb els organitzadors, una de les comissions de la desfilada va retardar el seu pas i va recórrer el recinte taurí sobre les 19.20 hores, quan estava previst que l’espectacle comencés a les 19 hores. De fet, asseguren que es van llançar coets per avisar de la sortida. L’organització va esperar que tots sortissin, però pel que sembla hi va haver un error en la comunicació, ja que els animals van sortir quan encara hi havia persones al carrer malgrat que van esperar més de 20 minuts que acabessin de desfilar.

Tot i que no es va haver de lamentar cap ferit ni cap dany material, l’ensurt per als participants va ser molt gran, ja que ningú estava preparat ni en sobre avís, a més de la presència de menors d’edat i de nens al recorregut.