Profanen una desena de làpides a Arbúcies i tiren les restes de tres urnes per terra

La Policia Local identifica les dues persones que haurien comès el delicte

Diverses làpides del cementiri d'Arbúcies a terra i tres urnes amb cendres escampades

Diverses làpides del cementiri d'Arbúcies a terra i tres urnes amb cendres escampades / ACN

ACN

Una bretolada al cementiri d'Arbúcies ha acabat amb la profanació de deu làpides de cineraris obertes i tres urnes amb cendres per terra. De moment la Policia Local del municipi ha identificat les dues persones que haurien comès aquest delicte. Aquest dijous 10 d'agost uns veïns del poble van notificar que s'havien produït desperfectes en el cementiri.

En arribar-hi la Policia Local, regidors de l'Ajuntament i la brigada van veure que hi havia làpides dels cineraris tretes i tres urnes amb restes al terra. Els treballadors de la brigada van recollir les cendres i van tornar a col·locar les làpides i les flors per deixar-ho tot en les mateixes condicions. Els fets haurien tingut lloc la nit del 9 als 10 d'agost.

L'alcalde d'Arbúcies, Pere Garriga, ha apuntat que les dues persones que haurien comès aquest delicte anaven begudes, però que això "no els eximeix del gravíssim delicte que han comès". Garriga espera que els caigui "la màxima sanció possible" per haver profanat aquestes tombes. L'alcalde ha demanat disculpes a les famílies de les tres urnes que van caure a terra.