"Portava 17 anys amb nosaltres i era com un fill", diu el pare de la víctima del crim masclista a Manresa sobre l'acusat

Els pares de l'encausat asseguren que els dies previs als fets estava "decaigut" i "enfonsat" i que li havien recomanat que anés al metge

La parella de l'acusat explica durant el judici que a l'home li molestava que la seva exdona hagués iniciat una nova relació

ACN

Arnau Valverde

Arnau Valverde

Els pares de la Jordina, la dona que va morir presumptament assassinada pel seu exmarit a Manresa l'abril del 2021, han declarat aquest matí en la segona jornada del judici en què A.S.F, l'exmarit de la víctima, s'enfronta a una petició de condemna de fins a 25 anys de presó. "Portava 17 anys amb nosaltres i era com un fill. Sempre havia sigut una relació correcta", ha explicat el pare de la Jordina sobre el seu exgendre, que ha afegit que "m'ha sorprès perquè sempre ha estat ben tractat a casa nostra".

Els pares no havien notat res estrany en la relació fins que l'acusat va manifestar que volia separar-se. Posteriorment van saber que tenia una relació amb una altra dona. Passat un temps del divorci, la seva filla va iniciar una relació amb un altre home. Els fets van tenir lloc el 14 d'abril del 2021. El dia abans, però, l'acusat va enviar un missatge al pare de la víctima dient que tot era culpa seva, que l'havia cagat i que s'adonava que ho havia fet tot malament.

La mare de la víctima, per la seva banda, ha explicat que la seva filla ho va passar molt malament durant el divorci. "Pensava que en aquell moment ho tenien tot, que estava tot bé i ell ara marxava", ha apuntat. Els dos han relatat com van viure el dia dels fets. Al matí, els pares de l'acusat els van trucar i informar que s'havia intentat suicidar. Posteriorment, des de les dues famílies van intentar contactar amb la Jordina, sense èxit. No va ser fins al voltant de la 1 del migdia que els seus pares van accedir a casa seva i la van veure embolicada amb paper de film i ja sense vida.

Per altra banda, la mare de l'acusat ha explicat que els dies abans dels fets el seu fill estava "molt enfonsat, molt deprimit i no dormia". Tant ella com el seu marit van aconsellar-li que anés al metge, però ell sempre s'havia negat. El matí dels fets es va llevar a les 5 del matí i va estar al sofà de casa amb el seu padrastre fins que va portar les seves filles a l'escola. "Era un matí normal", ha apuntat la seva mare. Poques hores més tard, els va enviar un missatge dient que els estimava molt i que ho sentia per tot i, quan ells el van trucar, van veure que no se l'entenia quan parlava. Van aconseguir geolocalitzar el seu telèfon i els serveis mèdics hi van poder arribar, salvant-li la vida quan ell s'intentava suicidar. No va ser fins la tarda que els Mossos d'Esquadra els van informar que la Jordina era morta.

En la jornada d'avui també ha declarat la parella de l'acusat en els mesos previs als fets, que ha explicat que a l'acusat li molestava que la seva exdona hagués iniciat una nova relació malgrat que va ser ell qui es va voler divorciar i qui havia iniciat una relació abans. El judici continuarà durant tota la setmana.

Subscriu-te per seguir llegint