Comencen les obres d'adequació de la nova comissaria de proximitat de Manresa

Les obres al local, situat al Passeig de la República, tenen una duració prevista de cinc mesos

Imatge d'arxiu del conseller d'Interior, l'alcalde de Manresa i agents dels Mossos reunits davant del local que acollirà la futura comissaria de proximitat

Imatge d'arxiu del conseller d'Interior, l'alcalde de Manresa i agents dels Mossos reunits davant del local que acollirà la futura comissaria de proximitat / Oscar Bayona

Redacció

L’Ajuntament de Manresa ha iniciat aquesta setmana les obres per adequar el local del Passeig de la República que acollirà la comissaria de proximitat compartida entre la Policia Local de Manresa i els Mossos d’Esquadra. El preu d’adjudicació de l’encàrrec ascendeix a 223.904,24 euros sense IVA i inclou la construcció de totes les sales específiques que es necessiten per al funcionament de la nova comissaria. La durada de les obres està fixada en cinc mesos. Un cop finalitzin, es farà la instal·lació del mobiliari.

Segons el conveni subscrit entre la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Manresa, el 55% de les despeses derivades de les obres i del funcionament de la comissaria anirà a càrrec del Departament d’Interior, mentre que l’Ajuntament assumirà el 45% restant. El conveni també estableix que la Generalitat es farà càrrec de la redacció del projecte i de la direcció de les obres, mentre que l’Ajuntament s’encarregarà de la licitació i de l’execució dels treballs.

Un nou model de proximitat

La integració dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Local de Manresa en un mateix espai al Centre Històric té l’objectiu d’apropar els cossos policials a la ciutadania i de situar-los a peu de carrer, amb l’objectiu de donar millor servei, atendre peticions, recollir denúncies i esdevenir punt de referència a la ciutat. El fet de compartir espais i coordinació també permet oferir una imatge unificada de la tasca policial, amb respecte a les competències pròpies de cada cos, i projectar una imatge unificada del concepte de policia que treballa en un mateix territori.

El projecte de comissaria de proximitat forma part del paquet de mesures que l’Ajuntament de Manresa va posar en marxa a finals del 2021 per millorar la seguretat, el civisme i la convivència a la ciutat, entre les quals destaca la instal·lació de càmeres de videovigilància; operatius policials especialitzats i compartits entre Policia Local, Mossos d’Esquadra i Policia Nacional; les patrulles ciutadanes mixtes; el reforç de programes socials i, també, la creació de la Taula per la Seguretat, el Civisme i la Convivència.