Trenquen els vidres de sis autocars de l'estació de busos de Manresa

Els Mossos han obert una investigació per identificar els autors

El cos policial desconeix si l'acte vandàlic està relacionat amb la batussa multitudinària de dissabte al Passeig

Destrosses en un dels busos a l'estació de Manresa

Destrosses en un dels busos a l'estació de Manresa / Arnau Valverde

Alba Díaz

Alba Díaz

Un grup de joves ha trencat aquest diumenge a la nit els vidres de fins a 6 autocars de l'estació de busos de Manresa, segons fonts dels Mossos d'Esquadra. Els fets van tenir lloc, ahir, a les 9 de la nit, quan un grup d'almenys tres joves (segons es pot veure en uns vídeos que s'ha fet virals a les xarxes) va començar a trencar amb pedres els vidres dels autocars que es trobaven estacionats i fora de servei.

Un dels busos afectats

Un dels busos afectats / Arxiu particular / Twitter

Els Mossos d'Esquadra estan investigant els fets i es troben fent gestions per identificar la identitat dels autors, segons les primeres informacions facilitades pel cos. Ricard Costa, director de Castellà, que forma part del grup Sagalés que gestiona l'estació d'autobusos, assegura que hi ha 7 autocars afectats. Tot i això, avui han pogut oferir el servei habitual malgrat haver de fer mans i mànigues per aconseguir-ho. Sobre la seguretat a l'estació Costa explica que la millora de la il·luminació va millorar la situació i assegura que no s'havien trobat mai amb una situació com la de la nit de diumenge. En aquest sentit, afirma no saber el motiu dels causants i creu qe es tracta d'una bretolada.

L'acte vandàlic ha tingut lloc dos dies després de la batussa multitudinària al Passeig de Manresa. La baralla va tenir lloc dissabte a la tarda i va enfrontar dos grups que van fer servir taules i cadires de les terrrasses d'alguns establiments per colpejar-se. Mitjans estatals es van fer ressò de la baralla, destacant la virulència dels fets a plena llum del dia i envoltada de la gent.