Una cinquantena d'entitats manresanes s'oposen a la manifestació contra la inseguretat

Sindicats, associacions de famílies d'escoles i de lleure i cultura donen suport al comunicat de Càritas Manresa, Bages per a tothom i A l'Aguait

Un tram del Passeig Pere III de Manresa

Un tram del Passeig Pere III de Manresa / ARXIU/OSCAR BAYONA

Laura Serrat

Laura Serrat

Una cinquantena d'entitats de Manresa han donat suport al comunicat que van escriure Càritas Manresa, Bages per a tothom i A l'Aguait, en què condemnen que s'utilitzi el debat de la inseguretat per assenyalar a col·lectius concrets amb motius racistes. Entre els diferents grups que s'oposen a la manifestació ciutadana que convoca un grup informal de ciutadans per aquest dijous contra la inseguretat, a la qual atribueixen d'encobrir missatges racistes, es troben sindicats, associacions de famílies d'escoles, cooperatives, entitats de lleure i de cultura o partits polítics com la CUP, entre molts d'altres.

Llista de les entitats convocades

Llista de les entitats convocades / arxiu particular

"Vivim aquesta situació amb la por, la impotència i la ràbia de veure com es pretén utilitzar certs grups socials com a bocs expiatoris de tot el malestar que sentim, estigmatitzant-los i deshumanitzant-los fins al punt que ja no som capaces d’atendre el problema de fons", expliquen en l'escrit en què consideren que es demanen "solucions aberrants" per una baralla que va acabar sense ferits. "S'està inflant i instrumentalitzant la preocupació legítima per la inseguretat per assenyalar a un dels sectors més precaritzats de la població manresana com a culpables de tots els mals", afirmen.

Sobre la manifestació convocada per dijous vinent, asseguren que ha estat convocada per "entorns propers a l'extrema dreta". Sobre el contingut del manifest dels convocants de la protesta, les tres entitats manresanes asseguren que "no hi ha Manresa més digna que aquella que rebutja assenyalar manresans i manresanes pel seu origen i cultura. No deixarem que el racisme avanci en nom de la seguretat". A més, asseguren que "no pretenen trobar una solució, sinó escalar el conflicte".