L'Audiència Nacional arxiva la investigació per l'intent de boicot a la Vuelta

El magistrat ha acordat l'arxiu de les diligències en comprovar que el Jutjat de Primera Instància de Solsona ja està investigant els mateixos fets

Participants de La Vuelta

Participants de La Vuelta / Arxiu / Alex Guerrero

EFE

 El jutge de l'Audiència Nacional Joaquín Gadea ha arxivat la causa sobre els vincles entre els responsables de l'intent de boicot contra el pas de la Vuelta ciclista per la comarca del Solsonès, el mes d'agost passat, i els Comitès de Defensa de la República en existir ja una investigació en un jutjat de la comarca.

El magistrat ha acordat l'arxiu de les diligències en atenció al criteri de la Fiscalia de l'Audiència Nacional, que es va manifestar a favor de tancar la causa en comprovar que el Jutjat de Primera Instància de Solsona ja està investigant els mateixos fets, segons han informat a EFE fonts jurídiques.

Gadea va obrir diligències el mes passat després de rebre un informe de la Policia Nacional que informava dels fets ocorreguts el 28 d'agost a la comarca de Solsonès, on un grup de persones va intentar vessar a la carretera C-55 uns 400 litres de "material aparentment combustible i lliscant".

El dispositiu, que constava de dos bidons de 200 litres cadascun, farcits d'un líquid negre que desprenia olor d'oli cremat de vehicle i carburant, units entre si mitjançant una canonada de reg, "es basava en un mecanisme sofisticat ocult entre la vegetació que acabava en la mànega que abocaria el líquid sobre la citada carretera", segons explicava el jutge en la interlocutòria on va obrir diligències.

Per al jutge, aquell intent de sabotatge va ser un "acte perfectament planificat i organitzat" que es contextualitza en el marc d'una "campanya de boicot contra la Vuelta prolíficament anunciada a les xarxes socials pels grups radicals d'ideologia independentista, aprofitant l'aparador internacional que suposa la Vuelta ciclista per donar visibilitat a la causa".

Tot i això, en existir una investigació oberta en un altre jutjat, el magistrat ha acordat tancar la causa, indiquen les fonts.