El cadàver trobat entre dos vagons de tren és el del jove cordovès Álvaro Prieto

La Policia Nacional no ha confirmat encara el decés, però les xarxes socials s'han omplert de mostres de condol com la del president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno

Càmeres de televisió al costat de les vies del tren en Santa Justa, a Sevilla.

Càmeres de televisió al costat de les vies del tren en Santa Justa, a Sevilla. / El Periódico

Redacció

El cadàver localitzat aquest dilluns entre dos vagons de tren en la zona en la qual es buscava Álvaro Prieto és el del jove cordovès de 18 anys desaparegut des de dijous passat 12 d'octubre quan no va aconseguir agafar el tren en l'estació de Santa Justa amb destinació a Còrdova capital després de passar el dia anterior a Sevilla amb uns amics. El tren està detingut i hi ha efectius d'Homicidis treballant a la zona.

Encara que la Policia Nacional no ha confirmat la notícia de manera oficial s'han succeït les mostres de condol, com la del president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno, que ha assenyalat a les seves xarxes socials consultades que està "commogut pel tràgic desenllaç de la desaparició d'Álvaro Prieto, que ens ha tingut amb l'ànima en suspens tots aquests dies. "Ara és el moment d'estar amb la família. Tot l'afecte d'Andalusia per a ells. Esperem que aviat s'esclareixin les circumstàncies d'aquesta mort", ha assenyalat.

En els mateixos termes s'ha pronunciat el ministre d'Esports, Miquel Iceta: "Descansi en pau. Que la seva família, companys i amics trobin consol en el record". El Còrdova CF, on jugava Álvaro Prieto, ha lamentat la notícia en un comunicat publicat a les seves xarxes socials. "Des del Còrdova CF, lamentem informar que el nostre jugador juvenil Álvaro Prieto ha sigut finalment trobat sense vida", han explicat. Així mateix, la Federació Espanyola de Futbol ha reconegut estar "consternada per la notícia. Traslladem les nostres condolences als familiars, amics i club d'Álvaro Prieto. Molta força en aquests durs moments. Descansa en pau, Álvaro".

Fonts de la Policia Nacional tan sols han confirmat que s'està identificant a aquestes hores un cadàver trobat entre dos vagons en la mateixa zona en la qual s'estava buscant Álvaro Prieto després que un càmera de televisió hagi gravat de manera accidental un cos entre dos vagons. Les imatges s'han emès, de fet, en Televisión Española. La zona ha sigut acordonada per agents del Cos nacional davant la multitud de curiosos que s'han acostat fins al lloc --entre els polígons industrials Calonge i Store-- una vegada que la notícia ha saltat als mitjans.

Aquest mateix dilluns, la Policia Nacional confirmava la represa de la cerca d'Álvaro Prieto a les vies del tren al voltant de l'estació sevillana després d'una primera batuda que acabava sense novetats aquest dilluns a les 4.00 hores de la matinada. Durant la primera intervenció, han participat efectius de la Unitat Militar d'Emergències (UME).

Fonts properes a la investigació confirmaven a Europa Press tant la cerca com que s'ha decretat el secret de sumari pel jutjat d'Instrucció que porta el cas. Fonts policials han manifestat que mantenen obertes "diverses línies d'investigació que s'estan treballant de manera paral·lela i simultània".