Una pistola de balins a terra causa una estampida en ple centre de Manresa

L'arma ha caigut de la butxaca d'un jove que estava assegut al carrer Casanova, a quarts de 9 del vespre

Els Mossos l'han detingut poc després a prop del teatre Kursaal

El carrer Casanova anit, poc després que hi hagués les corredisses per la pistola que es va veure

El carrer Casanova anit, poc després que hi hagués les corredisses per la pistola que es va veure / Laura Serrat

Laura Serrat

Laura Serrat

Una dona que estava asseguda aquest divendres al vespre en una de les terrasses del carrer Casanova de Manresa, entre el Passeig Pere III i el carrer Guimerà, ha vist que una pistola estava a terra i, alarmada, ha cridat: "Una pistola!", "Té una pistola!". Les persones que es trobaven a la zona ràpidament s'han aixecat de les taules i cadires i han sortit en estampida, corrents cap a la zona del Passeig i del carrer Guimerà. Diverses persones han vist l'arma a terra. S'han viscut uns moments d'angoixa i de pànic. Soroll de taules i cadires mogudes de cop, crits i corredisses. L'arma, segons testimonis presencials, li hauria caigut de la butxaca a un jove que es trobava a la zona amb un altaveu.

Es tractaria d'una pistola de balins, segons han explicat fonts del cos de Mossos d'Esquadra, però la presència de l'arma a terra ha causat els moments de pànic entre la gent que es trobava a la zona. Els agents han rebut l'avís de l'incident a les 20 h i 23 minuts del vespre i un quart d'hora després podien practicar la detenció de la persona que duia l'arma. Aquest havia fugit enmig de l'enrenou generat i s'havia amagat a prop del Kursaal, al Passeig, on els Mossos l'han pogut identificar i detenir amb l'arma 15 minuts després dels fets.

Propietaris de locals de la vora del lloc on s'havia vist l'arma, al carrer Casanova, han explicat a aquest diari aquest vespre mateix que, espantats, han arribat a abaixar les persianes del seu establiment. En el moment de la detenció, el causant de l'enrenou, tenia un grau elevat d'alcohol, segons han assegurat fonts de la policia catalana. Ha quedat detingut, acusat de desordres públics.

L'incident es produeix en una zona que ja viu amb tensió per furts i actes de violència. Una baralla entre grups de joves en aquesta mateixa zona fa unes setmanes va ser el detonant que va portar un grup de ciutadans a fer una concorreguda concentració per denunciar la inseguretat al carrer. L'Ajuntament de Manresa i el departament d'Interior es van comprometre a incrementar la vigilància al carrer pocs dies després.