Moren dos homes després d'embarrancar el veler en què navegaven al Port de la Selva

L'embarcació ha quedat atrapada a la zona de l'illot del Cap de Bol

Dos agents dels Bombers de la Generalitat a la zona del Port de la Selva on ha embarrancat el veler.

Dos agents dels Bombers de la Generalitat a la zona del Port de la Selva on ha embarrancat el veler. / Bombers de la Generalitat

ACN

Dos homes de nacionalitat francesa han mort després que el veler en què navegaven hagi embarrancat al Port de la Selva (Alt Empordà). Els Bombers han informat a l'ACN que els fets han passat la matinada d'aquest divendres. Salvament Marítim ha alertat el cos a tres quarts d'una i dues dotacions del parc de Llançà s'han desplaçat fins el punt. L’alcalde del Port de la Selva, Josep Maria Cervera, ha indicat que també hi ha intervingut la Policia Local. Ha explicat que l'embarcació ha quedat atrapada a la zona de l'illot del Cap de Bol i que els serveis d’emergències han trobat els cossos sense vida de les víctimes surant a l’aigua. Personal del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) han intentat reanimar-los sense èxit.  

Josep Maria Cervera ha explicat a l’ACN que la Policia Municipal ha rebut un avís de Salvament Marítim a tres quarts d’una de la matinada i que una dotació del cos s’ha desplaçat fins la zona i ha localitzat l’embarcació atrapada a l’illot. Poc després han arribat els Bombers que han intervingut per treure els dos homes de l’aigua i portar-los fins una zona de roques on se’ls han practicat maniobres de reanimació junt amb personal de dues dotacions del SEM que han anat fins la zona. Malauradament no s’ha pogut fer res per salvar la vida d’aquestes persones. 

“Hem hagut d’esperar l’arribada de l’helicòpter de Salvament Marítim per poder-los evacuar i les fortes ratxes de vent, de més de 90 quilòmetres per hora, han dificultat aquestes tasques”, ha assegurat el batlle.

Investigació en marxa

Un cop a la platja de Cap de Bol, la Guàrdia Civil se n’ha fet càrrec de la investigació i de les diligències judicials per a la identificació de les dues víctimes. Els dos homes podrien tenir 76 i 78 segons han apuntat fonts policials.

Tant l’alcalde del Port de la Selva com fonts de la Guàrdia Civil, ha assegurat que per ara es desconeix el motiu què ha pogut dur el veler fins la zona de l’illot del Cap de Bol.

Amb tot, algunes hipòtesis han apuntat que és possible que l’embarcació estigués amarrada a la zona de Llançà i que l’àncora es trenqués. El vent i el fort onatge podria haver arrossegat el veler fins el punt on finalment ha quedat atrapat.

Està previst que agents de la unitat subaquàtica de la Guàrdia Civil revisin la zona i el veler per cercar més indicis del succés. La forta tramuntana que seguirà bufant durant aquest divendres i al llarg del cap de setmana podria complicar aquests treballs.

En aquest accident també hi ha intervingut efectius dels Mossos d’Esquadra.